Poteter, grønne erter, persillerot, gulrot og karse fra Semper Barnemat steprecept_persiljerot_grona_arter_1558x694px
STEP-oppskrifter

Poteter, grønne erter, persillerot, gulrot & karse

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Fortsett å oppdage spennende nordiske smaker med STEP-oppskriftene! Denne oppskriften på barnemat er, i likhet med de andre STEP-oppskriftene, basert på forskning på hvordan man kan få barn til å spise mer grønnsaker. Avhengig av barnets alder, og hvor langt barnet ditt har kommet på sin matreise, kan porsjonsstørrelsen variere. Oppskriften kan derfor være nok til mer enn ett måltid. Konsistensen varierer også avhengig av alderen. Måltidet er nøye ernæringsmessig beregnet for å passe barn i de ulike aldersgruppene.

  • Tilberedningstid
    25–35 minutter
  • Porsjoner
    1 porsjon
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Oppskrift fra 6 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og kutt poteter og persillerot i små biter. Finhakk løken. Ta grønne erter ut av fryseren.

  3. Legg poteter, persillerot og løk i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter under lokk. Skrell og riv gulroten i mellomtiden og skjær opp karse og sett til side.

  4. Tilsett grønne erter og la det småkoke i ytterligere ½ minutt. 

  5. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett finrevet gulrot, karse, ditt valg av matfett og fløte. Bland til en jevn konsistens, avhengig av hva barnet ditt er klar for. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet. 

  6. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses.

Oppskrift fra 8 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og del poteter og persillerot i ½ cm biter. Finhakk løken. Ta grønne erter ut av fryseren og la dem tine. 

  3. Legg poteter, persillerot og løk i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter under lokk. Skrell og riv gulroten i mellomtiden og skjær opp karse og sett til side.

  4. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett grønne erter, valgfri matfett og fløte. Bland til en konsistens som barnet klarer å spise og pass på at konsistensen er litt grovere slik at barnet kan venne seg til at det er større biter i maten. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet. Rør inn finrevet gulrot og karse. 

  5. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses.

Oppskrift fra 12 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og del poteter og persillerot i 1 cm store biter. Finhakk løken. Ta grønne erter ut av fryseren og la dem tine. 

  3. Legg poteter, persillerot og løk i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter under lokk. Skrell og riv gulroten i mellomtiden og skjær opp karse og sett til side.

  4. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett ditt valg av matfett og fløte. Bland til en konsistens som barnet klarer å spise og pass på at det er biter igjen. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet. Rør inn grønne erter, finrevet gulrot og karse. 

  5. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses.