Barn spise Semper grøt

Melkefri grøt

Melkeproteinallergi er en av de vanligste matvareallergiene og forekommer hos omtrent 2-3% av alle spedbarn. Allergien behandes ved at barnet spiser en melkefri kost, dvs. utelukke melkeprotein fra barnets kosthold. Et barne med melkeproteinallergi følger de samme kostrådene som andre barn bortsett fra å unngå melkeprodukter. 

Det fleste barna vokser av seg melkeproteinallergien før 3 års alder. Derfor er det viktig med oppfølging for å evaluere om barnet gradvis kan starte med mat og drikke med melkeprotein igjen, slik at kostholdet ikke er unødvendig begrenset. . Lær deg mer >>

Barn äter gröt från Semper

Godt, melkefritt og med mild smak

Den melkefrie grøten er utviklet slik at den skal inneholde like mye nærings som de tradisjonelle grøtene med melk.  I den melkefrie grøten har vi erstattet melken med protein fra havre og erter, for å sørge for at grøten har høy proteinkvalitet som barn i vekst trenger.  Fettet i melken er byttet ut med vegetabilske oljer fra solsikke, raps og kokos. Produktet er beriket med vitaminer og mineraler som for eksempel jern, kalsium og vitamin D, slik at du kan være trygg på at barnet ditt får den næringen det trenger. 

Melkefri grøt fra 6 måneder

Den melkefrie grøten fra 6 måneder har en naturell smak og er basert på havre og mais. Den melkefrie grøten kan fint brukes som startgrøt og gi smaksporsjoner, men tidligst fra 4 måneders alder*. Topp gjerne med valgfri mos av bær, frukt eller grønnsaker, slik at barnet kan utforske ulike smaker. 
 
* Om barnet får små smaksprøver av mat og grøt fortsetter du bare å amme eller gi morsmelkerstatning  som vanlig. Fullamming, morsmelkerstating, eller delamming er anbefalt barets første 6 måneder.  

Melkefri grøt med alle de gode egenskapene en grøt skal ha, men spesielt tilpasset barn med melkeproteinallergi og laktoseintoleranse.
Baby og tåteflaske

Viktig kalsium

Hos barnet dekkes 90–95% av kalsiumbehovet av melk- og melkeprodukter, som gjør melk- og melkeprodukter til en viktig kilde for kalsium. For å tilgodese kalsiumbehovet hos barn med melkeproteinallergi, det viktig å velge kalsiumberikede melkeerstatningprodukter.  Vår melkefri grøt er beriket med kalsium og er derfor en bra kilde til kalsium for barn som har melkeproteinallergi. 

Barn som spiser grøt

Havre + erter = komplett protein

Visste du at det er så mange som 20 aminosyrer vi trenger å få i oss via kosten? Aminosyrer utgjør den minste byggesteinen i proteinet – små, men livsviktige! Animaliske proteiner (protein fra f.eks. melk og kjøtt) inneholder alle disse aminosyrene, som gjør animalsk protein til en naturlig kilde til høy proteinkvalitet. Det finnes ingen vegetabilske protein av samme høye kvalitet, og derfor må man kombinere ulike proteinkildet for å få fullverdig protein. Havre og erter er en perfekt kombinasjon som gir en fullverdig aminosyreprofil  og høykvalitativt protein til den melkefrie grøten.

Pappa mater baby

Spørsmål & svar: Melkefri grøt

Hvorfor er det erter i den nye melkefrie grøten?

Vi tilsetter både havreprotein og erteprotein i den melkefrie grøten, siden disse proteinene sammen gir et høykvalitativt protein som barn i vekst trenger. I det gamle produktet brukte vi kun havreprotein, som måtte komplementeres med frie aminosyrer (har en besk smak), for å gi tilsvarende proteinkvalitet. Vi er opptatt av å lage så naturlige produkter som mulig og med god smak (aminosyrene er beske), og derfor har vi erstattet aminosyrene med erteprotein.  

Forskningsstudien OTIS viste man fordelene med at barn lærer seg tidlig å like smaken av ulike grønnsaker, bær og frukt, for deretter å spise mer vegetabiske matvarer gjennom livet. De melkefrie grøtene med protein fra havre og erter gir en smaksprofil som kan hjelpe barnet å trene sine smaksløker med alternative proteinkilder. 

 

Se alle spørsmål & svar om melkefritt