Om oss

Vår visjon

Vi mener alle har rett til bra mat. Naturlig god mat uten rare tilsetningsstoffer. Barn og voksne med særlige mat- og ernæringsbehov skal kjenne seg helt sikre på at maten de velger å spise er trygg.

Semper har funnits sedan 1939. Alt startet med at Ninni Kronberg i 1939 oppfant en måte å tørke melk til pulver. I dag er våre satsningsområder barnemat, glutenfritt og morsmelkerstatning – og det er god næringsrik mat som er vår kjerne. Våre produkter er utviklet i samarbeide med leger, ernæringsfysiologer, forskere og mateksperter.

Ordet ”Semper” betyr alltid og vår filosofi er å alltid bli bedre. I over 80 år har vi jobbet for å lage god, tilrettelagt kvalitetsmat til barn og voksen. Vi er stolte av vårt opphav og historie, men vi hviler ikke på laurbærene. Vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. 

Familj äter frukost vid sommarstugan en solig sommardag

Artikkel

Sempers historie

Alt startet med at Ninni Kronberg fant opp en metode for å tørke melk. Hennes oppfinnelse la grunnlaget for dagens Semper. Melk var noe det var overskudd av, og tørking av melk til pulver, gjorde at man kunne ta vare på naturens ressurser. Oppfinnelsen ble ansett av Landbruksdepartementet som svært viktig, og ble belønnet med statsstøtte, mot at det ble grunnlagt et selskap. Den svenska gründeren Axel Wenner-Gren hadde tro på ideen, og startet selskapet Svenska Mjölkprodukter AB 1939, det som senere ble Semper. Den første melkepuleranlegger lå i Kimstad, Östergötland.