Recept - Pasta med kyckling & grönsaker - Semper Barnmat

Barnemat - Barnematskvalitet

Babymat styres av en lov med mye strengere regler enn for vanlig mat. Vi kaller det babymatkvalitet. Dette krever selvfølgelig den største forsiktighet fra alle oss som lager babymat til de minste. Og det synes vi er bra!

Barnmatskvalitet - Semper Barnmat

Visste du at?

Barnmatsråvarer…

…er renere en de du finner i butikken. Det er for at svensk log er så streng at bare de beste råvarene får bli barnemat.

Babymatkvalitet betyr at grenseverdiene for tungmetaller, mugggift og plantevernmidler er mye strengere i babymat enn i annen mat. I tillegg inneholder babymat ikke konserveringsmidler, fargestoffer eller søtningsmidler. Akkurat som det skal være.

Barnematskvalitet betyr at råvarer som brukes i barnemat er det aller beste man kan få tak i. Når du serverer barnet ditt et godt måltid fra en barnemat på glass, kan du være helt sikker på at den inneholder det ditt voksende barn trenger, og at det er tilberedt med de aller fineste råvarene.

Barnemat inneholder ingen ...
  • konserveringsmiddel
  • fargestoffer
  • søtningsmiddel

Tusen ganger mindre sprøytemiddelrester

Barnematkvalitet betyr ekstremt lave grenseverdier for eksempel sprøytemiddelrester. Jordbærene du kjøper i butikken kan for eksempel inneholde tusen ganger mer sprøytemiddel rester enn jordbærene vi bruker.

Bar matkvalitet og tungmetaller

Tungmetaller som kadmium og bly som finnes i jorda våre, absorberes av korn og andre avlinger. Derfor velger vi jord med omhu for å oppfylle kravene til barnematkvalitet i råvarene våre. I dag er det ikke uvanlig at jord er forurenset og har høyere nivåer av tungmetaller. Grenseverdiene for tungmetaller i barnemat er mye lavere enn for annen mat, og vi velger våre leverandører for å sikre at innholdet holdes lavt.

Vi sørger også for at havren vi bruker har et lavt innhold av kadmium. Bare en liten del av all havre som er dyrket til mat i Sverige er valgt til barnemat.

Jordgubbe - Semper Barnmat

Nøye kontroller for muggift

Spedbarn og små barn tar lettere skade enn voksne av uønskede stoffer som muggift. Muggifter forekommer ofte i for eksempel tørket frukt og nøtter og i frokostblandinger som ikke har tørket ordentlig etter høsting. Vi har nøye kontroller som sørger for at barnematen er bra og at den overholder grenseverdiene.

Absolutt ingen konserveringsmidler

Konserveringsmidler er forbudt ved lov i barnemat. I stedet konserveres barnemat gjennom varmebehandling. Når undertrykket i for eksempel en barnematglass frigjøres, høres en klikkelyd som garanterer at den er korrekt lukket. Når du har åpnet et glass bør den behandles som et ferskt produkt.