Plante av grønnsaker

En sunnere fremtid for alle

Det finnes mange fordeler med å elske og spise mer fra planteriket, i form av belgvekster, rotfrukter, frukt og grønt. Både for å føle seg bra, for mer bærekraftige matvaner, og ikke minst å kunne nyte av alle naturens smaker. Det er derimot ingen selvfølge at alle barn, eller voksne, liker grønnsakenes beiske smak eller den naturlige syrlige smaken i frukt og bær. 

Dessverre viser tall at alt for få av oss spiser tilstrekkelig variert og tilstrekkelig med mat fra planteriket som anbefalingen sier. Hvordan skal man kunne endre på det? 

Vår visjon for planetens beste barnemat

Vår visjon er at alle barn skal få muligheten til vekst og utvikling, gjennom en livslang kjærlighet til mat, som både er godt for helsen og planeten. Våre barn er fremtiden, og derfor skal vår mat være med på å bidra til en bra fremtid for dem.

Vi er overbevist om at det er viktig å starte tidlig. Vi vil tilby en variasjon av smaker, råvarer og konsistenser som vekker barnets nysgjerrighet og skape positive opplevelser rundt mat tidlig. Vi vil bidra med hjelp og støtte til alle familier, slik at flere barn skal oppdage og like mat som gjør dem godt - både i dag og i morgen. Alle familier skal ha muligheten til en sunnere fremtid – derfor forbedrer vi vår mat til de minste, de viktigste på vår jord.

Godt og grønt i butikkhyllen!

Det skal være lett å velge grønt! Vi tilbyr nye middagsglass med nye, og enda grønnere oppskrifter:  

Baby og mamma forskning

"Hun ville ha mer hver gang"

Les hvordan det gikk med Inez og hennes mamma Ida da fulgte programmet, og deltok i OTIS-studien ved Umeå universitet.

Mamma Ida forteller
Baby med målebånd rundt hodet forskning

"Tørre å prøve og se på det som en morsom utfordring"

Her kan du lese intervjuet med Lykkes familie som deltok i studien. Mamma Ronja foreteller hvordan hele familien nå spiser mer variert takket være den her opplevelsen, til tross for at hun selv er ganske så kresen....

Mamma Ronja forteller