Mellommåltid

Din guide til mellommåltid for barn

Både voksne og barn trenger å spise næringsrikt og regelmessig for å holde energien oppe. Der fyller snacksen en viktig funksjon, spesielt for små barn som trenger å spise lite men ofte.

 

Fem til seks planlagte måltider om dagen med to til tre timers mellomrom er vanligvis tilstrekkelig. Da kan du sikre et jevnt blodsukkernivå uten å påvirke tennene negativt og kanskje unngå sultne og slitne barn.

Unngå å gi barna noe å spise mellom de planlagte måltidene, slik at barnet kan spise ordentlig når du sitter til bords.

Grøt
barn spiser

Hva?

Barnegrøt er et godt mellommåltid, det samme er et lite smørbrød sammen med en frukt og drikke. Vellingen vår fungerer også fint som mellommåltid, eller som base til for eksempel en smoothie. Prøv gjerne en av våre grøtoppskrifter, som for eksempel grøtbarer. 

Hvordan?

Prøv å unngå et raskt mellommåltid på farten. Det er vanskeligere å føle seg mett og skape gode matvaner når man er på farten. Sett deg heller ned sammen ved et dekket bord og by på en passende porsjon som vil gi barnet ditt enda mer energi. 

 

bananpannekaker

Spennende snackoppskrifter å prøve hjemme

Selvfølgelig kan det være vansklig å finne inspirasjon i blant. Slapp av, vi hjelper deg. Kanskje noen av oppskriftene våre på fingermat kan passe til dagens mellommåltid?

Psst... vær forsiktig med tilsatt sukker

Alle som har følt energien forsvinne mens sulten kommer snikende vet hvor lett det er å strekke seg etter en sukkerholdig drikk, noen kjeks eller et godteri som en rask matbit. Men søte snacks er ingen god idé for verken voksne eller små barn. Sammenhengen er tydelig mellom sukker og problemer som tannråte og overvekt. Derfor er det viktig å innføre gode matvaner tidlig, også ved mellommåltid. Spar søtsakene til mer spesielle og festlige anledninger. I vårt sortiment er det kun mellommåltider uten tilsatt sukker.

Mellommåltider fra Semper

Uten tilsatt sukker