Landskapsbild med fält och några träd

Om selskapet Semper

Semper garanterer den samme høye kvaliteten i dag som vi har gjort siden starten i 1939, og er i dag en ledende aktør i Norden innen barnemat, glutenfritt og morsmelkerstatning. Semper er en del av Hero Group, som opererer gjennom mange ulike merkevarer i store deler av verden.

Vårt hovedkontor ligger i Stockholm/Sundbyberg og våre nordiske kontorer ligger i Oslo, Helsingfors og København. Produksjonsanlegget i Götene produserer all velling, morsmelkerstatning og glutenfrie blandinger. Barnematen fra Semper som du kan kjøpe på glass eller på klemmepose er laget i Murcia, Spania. I bakeriet i Korsnäs i Dalarna bakes vårt glutenfrie knekkebrød.

 

SEMPER - EN DEL AV HERO GROUP

Siden 2006 har Semper vært en del av matvarekonsernet Hero Group – en internasjonal gruppe med røtter i Lenzburg, Schewiz. Selskapet er familieeid og grunnlagt i 1886 og består i dag av flere kjente merkevarer på både lokalt og internasjonalt nivå.

I dag består hovedvirksomheten til Hero Group av produkter i kategoriene babymat, morsmelkerstatning, glutenfri mat, syltetøy og sunne snacks. Virksomheten er preget av visjonen: “delighting consumers by conserving the goodness of nature”.

People in a meeting room

Mer om Semper AB

  • Semper ble grunnlagt i 1939.
  • Ledende aktør i Norden innenfor barnemat, glutenfritt og morsmelkerstatning. 
  • Vi har omtrent 300 ansatte i Norden.
  • Produksjonsanlegg i Götene og Falun.
  • Vi omsetter for omtrent 1,5 milliarder SEK.
  • En del av det internasjonale matvarekonsernet Hero Group, som har mer enn 4000 ansatte i 19 land.
götene

VELLING, GRØT & ERSTATNING FRA GÖTENE

I Götene er det de beste forutsetningene for produksjon av både velling, grøt og morsmelkerstatning. Det er god tilgang på trygge råvarer fra nærliggende gårder i Västergötland, samt stor kunnskap og erfaring hos personalet i anlegget. De siste årene har det også vært store investeringer i Götene, både på kunnskapsbygging og forbedrede rutiner, samt på utstyr for å opprettholde den toppklassen som kreves. Götene tilhører et biosfærereservat beskyttet av UNESCO og er et perfekt sted for vårt produksjonsanlegg, som har vært der i nesten 80 år.

KNEKKEBRØD FRA BAKERIET I KORSNÄS

I vårt eget bakeri i Korsnäs har tradisjon og innovasjon vært opplagte ingredienser siden starten i 1920. Her produseres sprøtt og glutenfritt knekkebrød på tradisjonelt vis basert på fagkunnskapen til våre bakere. Knekkebrød med glutenfrie ingredienser som gjør oss i stand til å tilby spennende og varierte knekkebrød fra generasjon til generasjon – uansett anledning, god smak!

Korsnäs
Korsnäs

MÅLTIDER OG KLEMMEPOSER FRA MURCIA

I et av Europas mest moderne anlegg i Murcia, Spania, produseres våre barnematretter. Smaken og næringsinnholdet i rettene er basert på nordiske oppskrifter utviklet i Sverige.

Vår tro er at vi alltid skal velge de beste råvarene av høyeste kvalitet. Derfor henter vi råvarene der kvaliteten finnes. Vi ser også på opprinnelsen til råvarene, jo nærmere råvarene er anlegget vårt, jo bedre for bærekraftig produksjon.

 

HVA MENER VI MED BARNEMATKVALITET?

Kun en liten del av alle råvarer som dyrkes er godkjent for bruk i barnemat. Loven stiller svært høye krav til råvarer som brukes i barnemat, dette betyr at kun en brøkdel av verdens råvarer er av så høy kvalitet at de kan brukes som ingredienser i barnemat.

Mat av barnematkvalitet gjør at grenseverdiene for sprøytemiddelrester, tungmetaller og muggifter er strengt regulert sammenlignet med annen mat. I tillegg inneholder barnemat heller ingen konserveringsmidler eller fargestoffer. Les mer om hvordan vi i Semper jobber med barnematråvarer.

Götene

HERO INVESTERER STORT I GÖTENE

I 2018 investerte Hero Group stort i forbindelse med storinvesteringen av fabrikken i Götene, da produksjon av morsmelkerstatning stiller ekstremt høye krav til hygiene og sikkerhet. Investeringene er beregnet å tredoble kapasiteten for produksjon av morsmelkerstatning. Hero Group vil med dette flytte all produksjon av morsmelkerstatning til Götene og produsere for flere av konsernets markeder utenfor Norden.

GJØR STEMMEN DIN HØRT

Vi oppfordrer deg som kommer i kontakt med våre merkevarer innen Semper AB om å melde fra dersom du støter på uregelmessigheter knyttet til vårt selskap. Gjennom varslerfunksjonen Speak up kan du trygt og anonymt rapportere dersom du mistenker noen form for overtredelse.

Åpenhet og transparens er grunnlaget for vår kultur i hele selskapet og Speak up gir muligheten til å bevare vår fine kultur med åpenhet og høye etiske standarder.

Før du går videre til Speak ups eksterne nettsted, bør du lese retningslinjene.