Grønnsakslapper til barn servert på et fat

Grønnsakslapper for de minste

Lag deilig sunn middag til de minste av rotgrønnsaker. Ett tips er å bruke dem i matpakken i barnehagen, så ble lunsjen litt morsommere.

Ingredienser

  • 2 pastinakker eller 1 søtpotet
  • ½ gul løk
  • 1 glass Semper gulrotspuré eller finrevet gulrot
  • 1 egg
  • 1 ss havregryn
  • salt og pepper
  • rapsolje til steking
     

Slik gjør du:

  1. Skrell og finriv pastinakken/søtpoteten. Rasp løken.
  2. Bland pastinakk og løk med gulrotspuréen, egg, havregryn og en liten klype salt og pepper. Røren skal gå å forme, er den for løs så tilsett mer havregryn.
  3. Form lappene i ønsket størrelse og stek i rapsolje på middels varme. Det går også bra å steke de i ovnen på 220°.
Oppskriftsfilm - Grønnsakslapper for de minste