header campaign

STEP - en unik smaksmetode

Få ditt barn til å elske grønnsaker. Med STEP får du tilgang til en ny metode for smaksintroduksjon med en tilhørende app som gjør barnet ditt til en grønnsakselsker på nulltid. Eller i alle fall 24 dager.

I appen får du veiledning dag for dag, og barnet får trent smaksløkene sine.

 Last ned STEP-appen fra App Store  Last ned STEP-appen fra Google Play

 

STEP_smak_3_ganger_Semper_barnemat

Slik funker STEP

  • I 24 dager får barnet smake på forskjellige puréer av grønnsaker, frukt og bær.
  • Smaksløkene blir trent på syrlige, sure og bittre, men helt naturlige smaker.
  • Metoden øker barnets sjanser for å lære å like frukt, bær og grønnsaker gjennom hele livet.
  • Metoden er testet i en vitenskapelig forskningsstudie utført ved Umeå universitet.
Skje for skje, vi vil hjelpe foreldre med å introdusere grønnsaker, frukt og bær tidlig. Dette gjøres best når det såkalte smaksvinduet er åpent.

Det er mange foreldres drøm at barn gaper høyt når de får servert brokkolipuré, grønne bønner eller blomkål brukes. Man vil gjerne at barnet skal velge det sure eplet fremfor den søte kjeksen.

Vi i Semper ønsket å undersøke om det var en mulighet til å lære barn å like grønnsaker og frukt fra første smak. Det viste seg at det faktisk fungerer, og vi vil nå dele innsikten vi har samlet og tilby en metode der du som forelder kan hjelpe barnet ditt å like det som er bra for både helsen og planeten vår.

Det blir bedre og bedre skje for skje... Syng med i sangen for å muntre opp hele familien!
STEP-metoden, Inez ser sitt speilbilde

Bygger på forskning

STEP-metoden er basert på en studie utført ved Umeå universitet. Resultatene fra studien bidrar med ny informasjon om hva som kan gjøres hjemme for at barna våre skal få et ekstra kosthold som er sunnere og samtidig mer miljømessig bærekraftig.

Les mer om studien
STEP_planet_av_grønnsaker_Semper_barnemat

Vår visjon for planetens beste babymat

Vår visjon er at alle barn skal ha muligheten til å vokse og utvikle seg, gjennom en livslang kjærlighet til mat som er bra for både helsen og planeten. Barna våre er fremtiden, så maten må være med og bidra til en god fremtid for dem.

Les mer om vår visjon

Grønnsaksgodteri i butikken

Det skal være enkelt å spise grønt! Vi oppdaterer nå våre bestselgere i babymatglass med nye, enda grønnere oppskrifter:

Når er det bra å begynne?

Når barnet ditt begynner å være interessert i fast mat en gang mellom 4-6 måneders alder, er det på tide å starte med STEP metoden, det vil si helt fra starten. Men det er all grunn til å prøve metoden enda senere, men helst når barnet ditt er under 1 år. Barna som ble inkludert i forskningsstudien som metoden bygger på, begynte med smakskjemaet i alderen 4-6 måneder. Det kan lønne seg å prøve metoden selv om barnet er eldre eller å la et eldre søsken teste samtidig som lillebror eller lillesøster.

Følg smaksreisen i appen

For å gjøre det morsomt og enkelt å bruke metoden, har vi utviklet en app som veileder deg dag for dag. Appen heter Semper STEP.

I appen kan du dokumentere fremgangen din, ta bilder av morsomme smaksminer, finne alle oppskriftene, og få tips og råd underveis. Det er både morsomt og enkelt, så kom i gang i dag!

.

 Last ned STEP-appen fra App Store  Last ned STEP-appen fra Google Play