steprecept_rotselleri_kalrot_mathavre_1558x694px.jpg
STEP-oppskrifter

Potet, gulrot, hvit fisk, reddik & gressløk

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å prøve barnemat med hvit fisk, reddik og gressløk! Denne oppskriften på barnemat er, i likhet med de andre STEP-oppskriftene, basert på forskning på hvordan man kan få barn til å spise mer grønnsaker. Avhengig av barnets alder, og hvor langt barnet ditt har kommet på sin matreise, kan porsjonsstørrelsen variere. Oppskriften kan derfor være nok til mer enn ett måltid. Konsistensen varierer også avhengig av alderen. Måltidet er nøye ernæringsmessig beregnet for å passe barn i de ulike aldersgruppene.

  • Tilberedningstid
    25–35 minutter
  • Porsjoner
    1 porsjon
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Oppskrift fra 6 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og kutt poteter, gulrøtter og pastinakk i små biter (ca. 1x1x1 cm til 1,5x1,5x1,5 cm). Skjær fisken i små terninger (ca. 0,5x0,5 cm).

  3. Legg poteter, gulrøtter og pastinakk i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter under lokk.

  4. Tilsett fisken og kok i ytterligere 2 minutter. I mellomtiden skrell og riv reddiken veldig fint og sett til side.

  5. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Hell alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett finrevet reddik, gressløk, ditt valg av matfett og fløte. Bland til en jevn konsistens som barnet klarer å spise. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet.

  6. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses.

Oppskrift fra 8 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og del poteter, gulrøtter og pastinakk i ½ cm biter. Skjær fisken i små terninger. 

  3. Legg poteter, gulrøtter og pastinakk i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter under lokk.

  4. Tilsett fisken og kok i ytterligere 2 minutter. I mellomtiden skrell og riv reddiken veldig fint og sett til side.

  5. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett ditt valg av matfett og fløte. Bland til en konsistens som barnet klarer å spise og pass på at konsistensen er litt grovere, slik at barnet kan venne seg til at det er større biter i maten. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet. Rør inn finrevet reddik og gressløk.

  6. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses.

Oppskrift fra 12 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og del poteter, gulrøtter og pastinakk i 1 cm store biter. Skjær fisken i små terninger. 

  3. Legg poteter, gulrøtter og pastinakk i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter under lokk.

  4. Tilsett fisken og kok i ytterligere 2 minutter. I mellomtiden skrell og riv reddiken veldig fint og sett til side.

  5. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett ditt valg av matfett og fløte. Bland til en konsistens som barnet klarer å spise og pass på at det er noen biter igjen. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet. Rør inn finrevet reddik og gressløk. 

  6. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses.