Redikkpuré
STEP-metoden

Reddik - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage redikkpuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.

  • Tilberedningstid
    20 minutter
  • Porsjoner
    ca 1,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp 150 g reddik skåret  i 1-2 cm terninger og 1,5 dl vann i en kjele med lokk.

    Hvis du ikke har fått tak i reddiker, er det godt å lage puré med kålrot eller kålrabi (knutekål) istedet.

  2. Varm opp til kokende, la koke i ca 10-15 minutter, smak om bitene føles myke

  3. Slå av kokende vann, men oppbevar det i en separat kjele.

  4. Tilsett 1 ts plantebasert rapsolje. Alt. blande 2 ss kokevann og tilsett 1 ts rapsolje.

  5. Bland jevnt, juster konsistensen med 1-2 ss grønnsaksvann om nødvendig.

  6. La det avkjøles og oppbevares i rene middagsglass med lokk i kjøleskapet i maksimalt 3 dager.

  7. Smaksporsjonene kan oppbevares i kjøleskapet i maksimalt 3 dager. Men selvfølgelig kan de også fryses. Ha den avkjølte puréen i en plastpose eller på en tallerken til en tynn kake eller i isbitboksen, frys. Deretter kan du knekke / ta ut passende biter og tine i mikrobølgeovn eller kjøleskap.