Redikkpuré
STEP-metoden

Reddik - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage redikkpuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er ment til 9 prøvesmakinger, men ettersom appetitten varier kan det være at du trenger å lage mer. Hensikten bak oppskriften er at den skal serveres når barnet begynner å utforske matuniverset og konsistensen bør derfor være glatt og en sil kan med fordel benyttes. Når barnet blir eldre (7-9 mnd) kan en stavmikser være tilstrekkelig.

  • Tilberedningstid
    20 minuter
  • Porsjoner
    ca 1,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp 150 g grov (1-2 cm terninger) hakket reddik og 150 g vann i en kjele med lokk.

    Hvis du ikke har fått tak i reddiker, er det godt å lage puré med kålrabi i stedet.

  2. Varm opp til kokende, la koke i ca 10-15 minutter, smak om bitene føles myke

  3. Slå av kokende vann, men oppbevar det i en separat kjele.

  4. Bland bitene med 1 ts smør.

  5. Bland jevnt, juster konsistensen med 1-2 ss kokende vann om nødvendig.

  6. La det avkjøles og oppbevares i rene middagsglass med lokk i kjøleskapet i maksimalt 3 dager.

  7. Prøvene kan oppbevares i kjøleskapet i maksimalt 3 dager. Men selvfølgelig kan de også fryses. Ha den avkjølte puréen i en plastpose eller på en tallerken til en tynn kake eller i isbitboksen, frys. Deretter kan du knekke / ta ut passende biter og tine i mikrobølgeovn eller kjøleskap.