Tranebær - oppskrift til STEP-metoden
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
På tide å lage tranebærpuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.
Tilberedningstid
20 minuterPorsjoner
ca 0,5 dl ferdig puréVanskelighetsgrad
Lett
Slik gjør du
Mål opp 2 dl frosne tyttebær og 1 ss vann i en bolle som er egnet for mikrobølgeovn og varm på 750 w i 1-2 min. Eller varm opp på svak varme i en kjele, kok opp og kok deretter maksimalt 1-2 minutter.
Hvis du ikke får tranebær, kan du fint bruke tyttebær som erstatning.
Sil tranbærebærene slik at du blir kvitt frøene.
Bland 0,5 dl tranebærpuré med 0,5 dl eplemost (se oppskrift på eplemost)
Avkjøl og oppbevar kjøleskapet i maksimalt 3 dager.
Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse dem ned. Men selvfølgelig kan de også fryses. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikrobølgeovnen eller i kjøleskapet.