Tyttebær- oppskrift til STEPmetoden
Tyttebær er et godt alternativ til tranebær hvis du ikke får tak i dem. Oppskriften er ment til 9 prøvesmakinger, men ettersom appetitten varier kan det være at du trenger å lage mer. Hensikten med oppskriften er at den skal serveres når barnet begynner å utforske matuniverset og konsistensen bør derfor være glatt og en sil kan med fordel benyttes. Når barnet blir eldre (7-9 mnd) kan en stavmikser være tilstrekkelig.
Tilbredning: 20 minuter
Porsjoner: ca 1 dl ferdig puré
Vanskelighetsgrad: Lett
Ingredienser
- 4 dl fryste tyttebær
- 2 ss vann
- Evt. 0,5 dl eplemost
Slik gjør du:
1. Mål opp 4 dl frosne tyttebær og 2 ss vann i en bolle som tåler mikrobølgeovn, varm i mikrobølgeovnen på 750 W i 1-2 min. Eller varm opp på middels varme i en kjele, kok opp og la det koke i 1-2 min.
2. Hell det så i en sli for å få bort frøene.
3. Bland 1 dl tyttebær med 0,5 dl eplemost (se oppskrift på eplemost).
4. Avkjøl og oppbevar i rene matglass med lokk i kjøleskapet maks 3 dager.
5. Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikroovnen eller i kjøleskapet.