header campaign

Tyttebær- oppskrift til STEPmetoden

Tyttebær er et godt alternativ til tranebær hvis du ikke får tak i dem. Oppskriften er ment til 9 prøvesmakinger, men ettersom appetitten varier kan det være at du trenger å lage mer. Hensikten med oppskriften er at den skal serveres når barnet begynner å utforske matuniverset og konsistensen bør derfor være glatt og en sil kan med fordel benyttes. Når barnet blir eldre (7-9 mnd) kan en stavmikser være tilstrekkelig.

 

Tilbredning: 20 minuter

Porsjoner: ca 1 dl ferdig puré

Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser

  • 4 dl fryste tyttebær
  • 2 ss vann
  • Evt. 0,5 dl eplemost


Slik gjør du:

1. Mål opp 4 dl frosne tyttebær og 2 ss vann i en bolle som tåler mikrobølgeovn, varm i mikrobølgeovnen på 750 W i 1-2 min. Eller varm opp på middels varme i en kjele, kok opp og la det koke i 1-2 min.

2. Hell det så i en sli for å få bort frøene.

3. Bland 1 dl tyttebær med 0,5 dl eplemost (se oppskrift på eplemost).

4. Avkjøl og oppbevar i rene matglass med lokk i kjøleskapet maks 3 dager. 

5. Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikroovnen eller i kjøleskapet.