Oppskrift - Grønnsaksnuggets med ekstra jern
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
Med denne oppskriften er det lett som en plett å introdusere nye smaker! Gode, smakfulle nuggets som lar barnet prøve en spennende kombinasjon av rotgrønnsaker og nordisk krydder. I tillegg er nuggetsene rike på jern. Perfekt å servere som fingermat slik at barnet kan øve seg på å holde og spise selv. Oppskriften i de forskjellige variantene passer for barn fra 6 måneder, 8 måneder og 10 måneder og oppover.
Tilberedningstid
30 minPorsjoner
6-8 nuggetsVanskelighetsgrad
Lett
Til barn mellom 6-8 mnd:
Ta ertene ut av fryseren og la dem tine.
Bland alle ingrediensene (unntatt pankomel/brødsmuler og rapsolje) i en bolle med mikser eller med stavmikser til en jevn røre.
Form røren til små nuggets, ca 6–8 biter og vend dem i pankomel/brødsmuler på begge sider.
Stek nuggetsene noen minutter på hver side til de er gjennomstekt og har fått en lys gyllen farge.
La avkjøles og server. Topp gjerne med klumper av grønnsakspuré, f.eks. med grønnsaks- eller bærpuré fra STEP-metoden
For barn mellom 8–10 måneder:
Ta ertene ut av fryseren og la dem tine.
Bland alt sammen i en bolle unntatt pankomel/brødsmuler og rapsolje. Del ertene i mindre biter med en gaffel eller miks kort med en stavmikser i bollen til ertene er delt.
Form små nuggets (ca. 6–8 stk) og vend dem i pankomel/brødsmuler på begge sider.
Stek nuggetsene noen minutter på hver side til de blir lett gylne og gjennomstekt.
La avkjøles og server. Topp gjerne med klumper grønnsakspuré, f.eks. med grønnsaks- eller bærpuré fra STEP-metoden .
For barn fra 10 måneder:
Ta ertene ut av fryseren og la dem tine.
Bland alt sammen i en bolle (la ertene være hele) unntatt pankomel/brødsmuler og rapsolje.
Form deigen til små nuggets, ca 4–5 og vend dem i pankomel/brødsmuler på begge sider.
Stek nuggetsene i matfett/rapsolje noen minutter på hver side til de blir lett gylne og gjennomstekt.
La avkjøles og server. Topp gjerne med klumper grønnsakspuré, f.eks. med grønnsaks- eller bærpuré fra STEP-metoden .
Tips! Nuggetsene kan oppbevares 1–2 dager i kjøleskap, men er best nystekte.
En STEP-merket oppskrift!
Våre STEP-merkede oppskrifter inneholder en stor mengde grønne ingredienser og er rike på smaker som er gode for små barn å øve på. Oppskriftene er nøye formulert for å møte barns ernæringsbehov og for å gjøre en liten innvirkning på planeten vår. Lær mer om STEP-merket og forskningen bak >>