Blomkål - oppskrift til STEP-metoden
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
På tide å lage Blomkålpuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.
Tilberedningstid
20 minuterPorsjoner
ca 1,5 dl ferdig puréVanskelighetsgrad
Lett
Slik gjør du
Mål opp 150 g blomkål (1-2 cm terninger) og 150 g vann i en kjele med lokk.
Kok opp og la koke i 10-15 min. Bitene er ferdige når de kan knuses med tunga.
Hell av vannet, men spar dette til senere.
Tilsett 1 ts plantebasert rapsolje. Tilsett 1 ts plantebasert rapsolje. Alt. blande 2 ss kokevann og tilsett 1 ts rapsolje.
Bland jevnt med en stavmikser, juster konsistensen med 1-2 ss kokende vann om nødvendig.
Avkjøl og oppbevar i beholder egnet for mat.
Tips! Hvis ikke smaksprøvene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikrobølgeovn eller i kjøleskapet.