Deilig blomkålpuré
STEP-metoden

Blomkål - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage Blomkålpuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er ment til 9 prøvesmakinger, men ettersom appetitten varier kan det være at du trenger å lage mer. Hensikten bak oppskriften er at den skal serveres når barnet begynner å utforske matuniverset og konsistensen bør derfor være glatt og en sil kan med fordel benyttes. Når barnet blir eldre (7-9 mnd) kan en stavmikser være tilstrekkelig.

  • Tilberedningstid
    20 minuter
  • Porsjoner
    ca 1,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp 150 g blomkål (1-2 cm terninger) og 150 g vann i en kjele med lokk.

  2. Kok opp og la koke i 10-15 min. Bitene er ferdige når de kan knuses med tunga.

  3. Hell av vannet, men spar dette til senere.

  4. Bland bitene med 1 ss kokende vann og 1 ts smør.

  5. Bland jevnt med en stavmikser, juster konsistensen med 1-2 ss kokende vann om nødvendig.

  6. Avkjøl og oppbevar i beholder egnet for mat.

    Tips! Hvis ikke smaksprøvene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikrobølgeovn eller i kjøleskapet.