Sourdough bread

Brød

Lær mer om glutenfritt brød! Semper har mange forskjellige typer brød både i frysen og i Frifor hylla i butikken. Vi er opptatt av å forbedre oss. Fryst brød er nå Nøkkehullsmerket, hvilket innebærer at fryst brød fra Semper er et sunnere valg for deg som forbruker. Vi har også lansert nyheten Havrebrød, som også er Nøkkelhullsmerket og inneholder MYE havre. 

Spørsmål: Hva er det eksakt som skiller et laktosefritt fra et melkefritt brød? Er det slik at melkefrie produkter lages i et helt melkefritt miljø?
Svar: Vi har brød som ikke har melk som ingrediens, men vi har også produkter som inneholder melk i samme bakeri. Derfor er det nesten umulig å merke brødet melkefritt =(melkeproteinfritt). Skal vi merke et produkt med melkefritt krever det et stort og omfattende analyseprogram. Før brødet frislippes i bakeriet tas det prøver for å sjekke at produktet ikke inneholder melkeprotein eller laktose, og vi har så langt ikke kunnet vise på analysesvar at det er spor av melkeprotein i produktene. Derfor har produktene ingen spormerking. Vi er en glutenfri leverandør som har er stort sortiment, og har ikke prioritert så langt å iverksette et omfattende analyseprogram for å kunne merke produktene som melkefrie. Vi merker produktene laktosefrie, siden vi klarer analysekravet for laktosefrie produkter». 

 

Spørsmål: Hvor finner jeg Semper sitt brød i butikken?
Svar:
Vi har fryst brød i frysten og langtidsholdbart brød (MAP) i Frifor hyllen i butikken. Du vil finne et godt utvalg av brød fra Semper i de fleste butikker. 

 

Spørsmål: Kan man fryse baguettene?
Svar:
Ja, det går veldig fint å fryse baguettene.

 

Spørsmål: Fryst brød er nå merket med Nøkkelhull og Fiber Fokus. Hva betyr det?
Svar:
Vi har gjort visse justeringen på fryst brød og har nå laget er brød som er et sunnere valg for den glutenfrie forbruker. Når produktet har Nøkkelhullet så betyr det at brødet må ha et tilfredstillende inneholde av fiber, fullkorn, salt, sukker og fett, i samsvar med regelverket. Fiber Fokus forteller noe om at brødet inneholder en god blanding av forskjellige typer glutenfrie fibre som potet, sukkerroe, tapioka, glutenfri hvete, eple for å nevne noen.