Quinoa glutenfritt knäckebröd

Knekkebrød

Lær deg mer om glutenfritt knekkebrød. Kanskje finner du svar på akkurat det du lurer på.

Spørsmål: Hvorfor går det glutenfrie knekkebrødet lettere i stykker enn vanlig knekkebrød?
Svar: Glutenfritt knekkebrød bakes av ingredienser som ikke inneholder gluten. Det er nettopp gluten i deigen som gjøre at knekkebrødet henger sammen, og det er derfor vanskeligere å bake glutenfritt knekkebrød. Vi bruker andre hjelpemidler for å få en bra konsistens. I vårt bakeri kontrolleres hvert knekkebrød at det er helt før det blir pakket og forlater bakeriet. 

Spørsmål: Inneholder Semper sine knekkebrød sukker? 
Svar: Sukker i deigen gir energi til gjæren, og hjelper derfor til i gjæringsprosessen. Det meste av sukkeret blir brukt opp ved gjæring og det er minimalt igjen i ferdig bakt knekkebrød. Sukker gir også fin farge på knekkebrødet. Semper Havreknekkebrød og Surdeigknekkebrød inneholder en svært liten mengde sukker. Superknekkebrød Chia inneholder ikke tilsatt sukker. De to nyhetene Frøknekkebrød inneholder heller ikke tilsatt sukker. 


Spørsmål: Kan du spise Sempers knekkebrød om du er veganer?
Svar:
 Alle våre knekkebrød  (per januari 2019) passer for veganer bortsett fra art.nr. 5679 "Knäckebröd" - halvmånen.
 

Spørsmål: Er knekkebrødene fra Semper uten melkeprotein?
Svar:
 Vi har knekkebrød som er merket laktosefrie, og de er ikke merket melkefrie. Mange av produkter har ikke melk som ingrediens. For å merke produktene uten melkeprotein kreves det et omfattende analyseprogram, som ikke har vært aktuelt for oss, siden vi først og fremst forhandler glutenfrie produkter. 

Men vi har dessverre ingen produkter i vårt sortiment som både er gluten- og melkeproteinfrie.

Spørsmål: Er saltet i knekkebrødene med eller uten jod?
Svar: Saltet er ikke jodberiket.