Baka glutenfritt bröd med Semper Mixer

Melblanding

Her finner du kanskje svar på spørsmål du har om melblandinger. Her gir vi også noen gode tips for å få de beste bollene. Hvor mye veier egentlig en desiliter med melblanding?

Spørsmål: Hvorfor er det så mange forskjellige ingredienser i Semper glutenfri Mix, for eksempel sukker?
Svar:
Svar: Våre melblandinger er sammensatt av flere ingredienser slik at de skal væe enkle å bake med og gi et bra reaultat hver gang.  Både når det gjelder brød og kaker. Sukkeret som inngår i melblandingen brukes opp under gjæringsprosessen, og det vil være minimalt med sukker igjen i f.eks. i det ferdigbakte brødet.

Spørsmål: Hvor mye sukker er det igjen i ferdig bakverk når jeg bruker Grov og Fin Mix?
Svar: Det er ca. 4 g sukker/100 g begge mixene. Hvis du baker brød med en av mixene, vil stort sett alt sukkeret (=sakkarose) forbrukes i gjæringsprosessen når brødet hever seg.


Spørsmål: Hvordan gjør jeg, hvis jeg ønsker å bytte ut hvetemel med glutenfritt mel i en oppskrift?
Svar: Du bruker samme mengde glutenfri mel som hvetemel i oppskriften. Vårt råd er uansett å bruke vekt framfor desilitermål, og helst måleskje fremfor teskje og spiseskje. 1 dl glutenfritt mel = 
60 gram.

Spørsmål: Hva betyr ”ren havre”?
Svar: Det er havre som er fri for forurensing av hvete, korn og rug. ”Ren havre” er glutenfri.
 

Spørsmål: Hva er Pofiber?
Svar: Pofiber er potetfiber. Pofiber utvinnes fra potet under produksjon av potetstivelse. Potetene "vaskes" og rives opp for å skille stivelsen fra celleveggene (fiber). Stivelsen vaskes bort og det som da er igjen tørkes.

Spørsmål: Hvor mye Pofiber skal jeg bruke?
Svar: Forsøk å starte med 1-2 dl per 500 gram eller 2-3 ss per 5 dl væske, og tilsett rett i deigen eller i væsken. Pofiber skal binde væske og gi saftighet – samt tilføre ekstra fiber. Prøv deg litt frem.

Spørsmål: Hva er pektin, som er en av ingrediene i Fin Mix?
Svar:
Pektin regnes som et karbohydrat og den pektinen som benyttes i Semper produkter kommer fra sitronskall. Pektin brukes for at brødet skal ha bedre baketekniske egenskaper.

Psst... Her finner du gode baketips for glutenfri baking! Perfekt for deg som vil bake glutenfrie boller eller glutenfritt brød.