Laga glutenfri lasagne med Semper Lasagneplattor

Pasta & Pizza

Det er mange meninger om hvordan pasta skal kokes og når den er perfekt. Skal den være al dente, eller litt mer kokt? Glutenfri pasta kan brukes i både kalde og varme retter. Kanskje finner du svar på akkurat ditt spørsmål her!

Spørsmål: Hvordan få verdens beste lasagne?
Svar:  Steketid for lasagne er mellom 40-45 minutter. La lasagne hvile 10-12 minutter etter at den er tatt ut av ovnen, siden den glutenfrie lasagnen da vil setter seg litt, og pastaen blir mykere. For å lykkes er det en fordel at  bechamelsausen er ganske tynn. I tillegg være raus med både bechamel- og kjøttsausen, slik at det blir nok væske som pastaen kan trekke til seg.

Spørsmål: Når jag koker pasta så blir det geléaktigt og klumper seg sammen. Hva gjør jeg feil?
Svar:
 Det at pastaene noen ganger oppleves litt geleaktig er at den slipper fra seg mer stivelse enn vanlig pasta. At stivelse går over i pastavannet er uungåelig, og det er derfor viktig med rikelig med væske. Faktisk mer væske enn når man koker vanlig pasta. Vi anbefaler 1 liter vann til 100g pasta. Det er også viktig at vannet koker skikkelig før du legger i pastaen, siden pastaen vil "kjøle" ned vannet noe, når det slippes i gryta.  Rør litt i pastaen i starten slik at den ikke klumper seg, og pass på at den koker. 

Spørsmål: Inneholder pastan egg?
Svar: Tagliatelle innehåller egg. De andre variantene inneholder ikke egg. Viktig at du alltid leser varedeklarasjon, da endringer på produkt kan forekomme.

Spørsmål: Hvorfor kan dere ikke lage pizzabunner uten hvetestivelse?
Svar:
Pizzabunner lages av hvetestivelse fordi det gir den beste pizzabunnen synes vi, og fyllet henger på også, som er en fordel. Istedenfor hvetestivelse kunne vi brukt potet, mais eller risstivelse, men vi har valgt pizzabunner bakt på glutenfritt hvetestivelse pga. disse egenskapene.

Spørsmål: Hvor mye laktose er det i Semper pizzabunn?
Svar: Laktoseinnholdet i pizzabunnen er 3,5 g/100 g.