Sourdough bread

Sempers lavFODMAP produkter

Mange av Semper’s glutenfrie produkter er nå sertifisert som FODMAP Friendly. Det betyr at produktene inneholder et lavt nivå av det vi kaller FODMAP. Sertifiseringen innebærer at produktene passer ved et lavFODMAP-kosthold.

Hva er FODMAP?

Hva er FODMAP?
FODMAP er en gruppe karbohydrater som suges dårlig opp i tynntarmen og gjærer (fermentere) i tykktarmen, noe som trigger symptomer hos mennesker som har IBS. FODMAP er et akronym og står for Fermentable Oligo-, Di-, Mono-sacchariedes and Polyols og på norsk fermenterbare oligo-, di-, monosakkarider og (and) polyoler (sukkeralkoholer). 

Alle Sempers FODMAP Friendly-produkter er analysert.

FODMAP Friendly er et australsk selskap som ble startet av en av frontfigurene i forskningsteamet ved Monash universitetet som utviklet lavFODMAP-dietten. FODMAP Friendly har analysert Sempers glutenfrie produkter for fruktose, oligosakkarider, sukkeralkoholer og laktose. Produkter som klarer kravet for lavFODMAP vil merkes med den grønne FODMAP Friendly logoen. Sertifiseringen gjelder for en standard porsjon av produktene.

Det finnes flere andre kostfaktorer som kan påvirke magen, som måltidsrytme, porsjonsstørrelse, fiberinnhold, sukkerinnhold og fettinnhold for å nevne noen.

Hva betyr merkingen for deg som forbruker?

Du som forbruker kan stole på at produkter som er merket med den grønne FODMAP Friendly logene er lave på FODMAPs. Produktene kan brukes i alle stadier av dietten. Semper ønsker å gjøre det lettere for deg som forbruker å finne lavFODMAP-matvarer i butikken, og at handleopplevelsen av den grunn blir positiv.

Den gröna och vita symbolen visar att produkten är FODMAP-certifierad

Hvordan ser FODMAP-logoen ut?

Her kan du se den grønne FODMAP Friendly-logoen.

Hvilke av Sempers produkter er FODMAP-sertifisert?

Veldig mange av Sempers produkter er analysert og merket med den grønne FODMAP Friendly logoen . Noen av produktene har begrensende FODMAP, og her har vi angitt en maks mengde. Produktene er FODMAP Friendly sertifisert for en standard porsjon og i tabellen kan du se hvor stor en standard porsjon er per produkt.

Vi merker fortløpende sertifiserte produkter med logoen FODMAP Friendly. For en fullstendig oversikt over  Sempers lavFODMAP sortiment, se produktene under.

 

BRØD

Se våre myke brød med lav FODMAP

KNEKKEBRØD

Se våre knekkebrød med lav FODMAP

KAKER, KJEKS OG BAKVERK

Se våre kaker, kjeks og bakverk med lav FODMAP

PASTA

Se vår pasta med lav FODMAP

FROKOSTBLANDING OG HAVREGRYN

Se våre frokostblandinger og havregryn med lav FODMAP

MELBLANDING

Se våre melblandinger med lav FODMAP