Glutenfri eplepai
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
Lyst på saftig eplepai? Med denne oppskriften kan du få både en klassisk eplepai og en morsommere variant med epleroser. Semper glutenfri Mix gjør paibunnen perfekt.
Tilberedningstid
1,5 timePorsjoner
8Vanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du:
Paideig:
1. Ha alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin og elt de sammen til en smidig deig. Man kan også bruke hendene om man vil.
2. Trykk ut deigen i en paiform. Kan lønne seg å kjevle den mellom to bakeark først.
3. La så bunnen hvile i ca 1 time.
4. Forstek paibunnen på 220°C i ca 10min.
Klassisk eplepai:
1. Skrell eplene, ta ut kjernen og skjær i terninger.
2. I en stekepanne, fres smør, epler og kanel til eplene har fått en mer gyldenbrun farge.
3. Fordel epleblandingen utover den forstekte paibunnen.
4. Sett ovnen på 175°C.
5. Fordel litt syltetøy over kaken, ha litt brunt sukker over og litt mer smør.
6. Stek paien midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Eplepai med epleroser og vaniljefyll:
Fyll:
1. Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis.
2. Tilsett maismel og litt melk i røren. Tilsett så resten av melken til du har en klumpfri røre.
3. I en kjele, varm blandingen og fortsett å rør til blandingen er helt oppvarmet. Sett røren til side og ta frem fløten. Pisk til den blir til krem og bland forsiktig med røren. Fortsett å vispe og fordel blandingen i paiformen.
4. Sett ovnen på 175°C
5. Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter.
Epleroser:
1. Skjær eplene i veldig tynne skiver.
2. Bland smeltet smør, presset appelsinsaft og sukker i en bolle.
3.Tilsett de tynt skivede eplene i bollen. La epleskivene hvile i smørblandingen til de har fått en myk tekstur.
4. Form eplerosene ved å rulle epleskive etter epleskive rundt hverandre. Klipp av en del av bunnen for å få en jevn bunn for eplerosene å stå på.
Tips! For å få eplerosene til å stå mens du fyller formen med dem. Bruk en kniv som kan ligge rett over formen. Dette er en god støtte for å holde dem på plass. Beveg kniven mens du fyller opp med roser i formen.