Rundstykker
Brød og rundstykker

Rundstykker med valmuefrø

Vurdering

(6 votes)

(6 votes)

En av de tingene man kan savne som glutenallergiker, er et godt klassisk rundstykke med valmuefrø på toppen. Med Semper glutenfritt mel kan du lage rundstykker som smaker skikkelig godt . Deigen hever over lang tid i kjøleskapet, noe som gir en veldig god smak, men det betyr også at det tar litt tid å lage dem. Hvis du ønsker å forkorte hevetiden tilsetter du en hel pakke gjær og lar deigen heve på et lunt sted i ca 45 minutter.

 • Tilberedningstid
  4 h 30 min (1,5 time)
 • Porsjoner
  1
 • Vanskelighetsgrad
  Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

 1. Smuldr gjæren i en skål og dryss sukkeret over.

 2. La gjæren stå inntil den begynner å løse seg opp med sukkeret. Tilsett vann, salt og rør til saltet er oppløst.

 3. Tilsett olivenolje, Pofiber, olivenolie, Mix og grov Mix og elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen vil virke våt og klissete, men det er meningen. Før deigen settes til heving vendes det i 2 spiseskjeer mel og dekkes av et fuktig kjøkkenhåndkle.

 4. La den heve i kjøleskapet i 3 timer, til den er ca. dobbel størrelse.

 5. Etter deigen har hevet så deler du den i 10 deler og ruller hver deigklump til en kule, som vendes i valmuefrø. Det kan hjelpe mot at deigen klistrer seg til hendene hvis du dypper hendene i kaldt vann eller har litt olje på hendene før du former rundstykkene.

 6. Legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir og dekk til med plasatfolie og kjøkkenhåndkle.

 7. La rundstykkene etterheve i 1 time til de er runde og fine, og du kan merke at de gir etter for et lett trykk.

 8. Forvarm ovnen på 220 grader.

 9. Sett en bolle eller ildfastform med vann nederst i ovnen. La rundstykkene steke i 20-25 minutter på midterste rille. De skal være gylenbrune i fargen. Egner seg fint til frysing.