Stort, lyst glutenfritt brød
Brød og rundstykker

Stort, lyst glutenfritt brød

Vurdering

(150 votes)

(150 votes)

Dette glutenfrie brødet vil snart bli en favoritt. Kanskje er det verdens beste brød? Dessuten er det veldig enkelt å bake – det tar bare en time. Resultatet blir et perfekt luftig brød av glutenfritt mel som passer både til frokost og til f.eks. suppe.

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    1 brød
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 240 °C.

  2. Hell lunkent vann i en bolle, smuldre i gjæren, og rør til den er oppløst.

  3. Tilsett olje, salt, Pofiber, bakepulver, honning og melmiks, men spar 2 spiseskjeer til utbakingen.

  4. Arbeid deigen i ca. 5 minutter i maskin inntil den er jevn og smidig.

  5. Form deigen til et rundt brød ved hjelp av melet.

  6. La brødet heve i ca. 20 minutter, og snitt det med en skarp kniv

  7. Stek brødet nederst i ovnen i ca. 30 min.

  8. Tips! Bank på undersiden av brødet. Hvis lyden er hul, er brødet ferdig.