Stort, lyst glutenfritt brød
Vurdering
(151 votes)
(151 votes)
Dette glutenfrie brødet vil snart bli en favoritt. Kanskje er det verdens beste brød? Dessuten er det veldig enkelt å bake – det tar bare en time. Resultatet blir et perfekt luftig brød av glutenfritt mel som passer både til frokost og til f.eks. suppe.
Tilberedningstid
60 minPorsjoner
1 brødVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Sett ovnen på 240 °C.
Hell lunkent vann i en bolle, smuldre i gjæren, og rør til den er oppløst.
Tilsett olje, salt, Pofiber, bakepulver, honning og melmiks, men spar 2 spiseskjeer til utbakingen.
Arbeid deigen i ca. 5 minutter i maskin inntil den er jevn og smidig.
Form deigen til et rundt brød ved hjelp av melet.
La brødet heve i ca. 20 minutter, og snitt det med en skarp kniv
Stek brødet nederst i ovnen i ca. 30 min.
Tips! Bank på undersiden av brødet. Hvis lyden er hul, er brødet ferdig.