Brød
Brød og rundstykker

Eltefritt grytebrød glutenfritt

Vurdering

(4 votes)

(4 votes)

Enkel oppskrift på eltefritt grytebrød som er glutenfritt, med sprø skorpe. Eltefri deig settes tidlig på kvelden i forveien, og så kan du nyte nybakt glutenfritt grovbrød til frokost og lunsj dagen etter. Selv om du må vente noen timer på brødet er det absolutt verdt det!

 • Tilberedningstid
  2,5 t + 12-18 t som deigen skal hvile
 • Porsjoner
  1 brød
 • Vanskelighetsgrad
  Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

 1. Bruk en sleiv og bland alt det tørre sammen i en bolle. 

 2. Riv gulroten fint og bland det inn i deigen. 
   

 3. Hell i vann og rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.
   

 4. Dryss godt med mel på et ark bakepapir, og hvelv deigen over på arket. Deigen er litt klissete. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett sammen deigen fra kanten og inn mot midten. Gjenta bretteprosessen et par ganger og strø eventuelt på litt mer mel dersom deigen klistrer seg fast til papiret.
   

 5. Snu deigen og legg den med brettesiden ned på bakepapirarket. Sørg for å ha godt med mel på arket slik at brødet ikke setter seg fast under etterhevingen. Snu bakebollen over deigen, og la brødet etterheve i 1 ½ time.
   

 6. Sett en gryte med lokk inn i stekeovnen på 250 grader og la den bli god og varm, ca. 45 minutter. 
   

 7. Når brødet har stått på kjøkkenbenken i 1 ½ time. Ta den varme gryta ut av stekeovnen når deigen er ferdig hevet. Strø noen glutenfrie havregryn i gryta.
   

 8. Hvelv brødet over i gryta og rist deigen på plass om den ikke legger seg flatt i den varme gryta. Pass på å bruke gode grytekluter. Det er fort gjort å brenne fingrene. 
   

 9. Sett på lokk og sett gryta tilbake i stekeovnen. Stek brødet i 30 minutter.
   

 10. Ta av lokket på gryten, skru stekeovnen på 200 grader, og stek videre i 10 - 15 minutter til brødet har fått en fin gyllen farge og en sprø stekeskorpe. Hvelv brødet ut av gryten og avkjøl på rist.
   

 11. Har du brød tilovers? Del i skiver og frys ned.