Glutenfrie grove rundstykker
Brød og rundstykker

Glutenfrie grove rundstykker #65

Vurdering

(171 votes)

(171 votes)

Når du får lyst på hjemmebakte rundstykker, er det denne oppskriften du skal bruke. Herlig myke og luftige. Dessuten lette å bake, siden de ikke krever så mange ingredienser (uten egg og melk). Vi tør love at disse grove rundstykkene raskt blir en frokostfavoritt, for hvem sier vel nei til glutenfrie rundstykker som blir ferdige på 1 time?

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    10 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 230 °C.

  2. Mål opp lunkent vann i en bolle sammen med gjær, og løs opp gjæren.

  3. Tilsett olje, salt og deretter Semper Mix med fiber, men spar 2 spiseskjeer til utbakingen. Arbeid deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin med eltekrok.

  4. Ha kaldt vann på hendene, form 10 rundstykker, og dryss deretter melet over.

  5. La heve under håndkle i 30 minutter, og snitt dem eventuelt med en liten, skarp kniv.

  6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter, inntil de har fått en fin gyllenbrun farge.