Recept Glutenfritt
Brød og rundstykker

Glutenfritt formbrød

Vurdering

(28 votes)

(28 votes)

Et lettbakt og anvendelig brød som stekes i avlange former. Passer til alt fra matpakke til ostesmørbrød.

  • Tilberedningstid
    45 min
  • Porsjoner
    2 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør ut gjær og honning i væsken. Tilsett mel (spar 1 ss til utbaking) og resten av ingrediensene. Arbeid deigen raskt sammen til en jevn og smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør i ca 3 minutter.

  2. Sett ovnen på 250°C.

  3. Smør to former av 1 liter og hell deigen over i formene. La heve til dobbelt størrelse.

  4. Pensle med vann og stekes i ovn, i ca. 30 minutter.

  5. Ta brødet ut av formen og la det kjøles avkjøles på rist i ca. 1 time.