Glutenfritt landbrød #51
Vurdering
(29 votes)
(29 votes)
Lag hjemmebakt brød raskt og enkelt. Vårt luftige, enkle landbrød baker du rett på stekeplaten. Pynt gjerne med havregryn eller solsikkekjerner. Supergodt å spise slik det er, til å dyppe i en god olivenolje eller som tilbehør til suppe – eller hvorfor ikke lage varme smørbrød? Ganske enkelt et perfekt brød uten hvetemel.
Tilberedningstid
90 minPorsjoner
2 brødVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Sett ovnen på 250 °C.
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olje, salt og honning samt miksen, men spar ½ dl til utbaking.
Arbeid deigen i maskin med eltekrok i ca. 5 minutter til du har en jevn og fin deig.
Del deigen i to, og form den til runde brød ved hjelp av melet.
La heve under håndkle i ca. 30 minutter. Sikt over resten av melet, og snitt deigen med en liten, skarp kniv.
Bak brødene midt i ovnen, og senk temperaturen til 230 °C når du setter inn brødene. Stek i ca. 25 minutter.
Tips! Pynt gjerne brødet med f.eks. havregryn eller solsikkekjerner.