Matpakkebrød med havre
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
Grovbrød med havregryn er både sunt, mettende og passer supert i matpakka. Husk at brødet skal deles i skiver og fryses ned. Tilsett gjerne både frø og kjerner i deigen.
Tilberedningstid
90 minPorsjoner
3 brødVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjøre du
Varm vannet til ca. 40 grader.
Ha i Kesam i bakebollen og hell i vannet.
Smuldre i gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp.
Rør inn sirup.
Visp inn husk.
Rør inn olje og havregryn, og la svelle i 5-10 minutter
Tilsett mel og salt.
Elt deigen godt i maskin, ca. 5 minutter.
La heve under plast i ca. 30 minutter.
Elt deigen i maskin igjen, eller slå den ned med en slikkepott.
Fordel deigen i tre former, smurte eller kledd med bakepapir.
Etterhev i ca. 30 minutter.
Stekes på nederste rille ved 225 °C i ca. 50 minutter.
når brødet er helt avkjølt - del brødet i passe skiver og frys ned.