Glutenfritt Matpakkebrød Semper oppskrift
Matpakke og gode brødskiver

Matpakkebrød med havre

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Grovbrød med havregryn er både sunt, mettende og passer supert i matpakka. Husk at brødet skal deles i skiver og fryses ned. Tilsett gjerne både frø og kjerner i deigen.

  • Tilberedningstid
    90 min
  • Porsjoner
    3 brød
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjøre du

  1. Varm vannet til ca. 40 grader.

  2. Ha i Kesam i bakebollen og hell i vannet.

  3. Smuldre i gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp.

  4. Rør inn sirup.

  5. Visp inn husk.

  6. Rør inn olje og havregryn, og la svelle i 5-10 minutter

  7. Tilsett mel og salt.

  8. Elt deigen godt i maskin, ca. 5 minutter.

  9. La heve under plast i ca. 30 minutter.

  10. Elt deigen i maskin igjen, eller slå den ned med en slikkepott.

  11. Fordel deigen i tre former, smurte eller kledd med bakepapir.

  12. Etterhev i ca. 30 minutter.

  13. Stekes på nederste rille ved 225 °C i ca. 50 minutter. 

    når brødet er helt avkjølt - del brødet i passe skiver og frys ned.