Glutenfri blinis
Fest & småretter

Blinis

Vurdering

(7 votes)

(7 votes)

Små lekre blinis, laget i en glutenfri versjon, kun på bokhvete-teff-blanding. De smaker fantastisk servert med sæter rømme og frisk stenbiderrogn. Bland evt den friske stenbiderrogn med litt salt.

  • Tilberedningstid
    30 min
  • Porsjoner
    1
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk melk, eggeplommer, smør, mel, salt og sukker sammen til jevn tykk røre.

  2. Pisk eggehvitene på middels hastighet til de begynner å danne stive topper som står av seg selv. Balnd forsiktig i halvparten av eggehvitene, men pass på at du ikke slår luften ut av de stive toppene. Bland deretter i resten av eggehviten i deigen.

  3. Smelt smørret på en panne, gjerne en teflonpanne, når smøret freser legg deigen i pannen med en spiseskje. La bliniserne stige inntil de begynner å boble lett i overflaten. Snu dem og stek dem ferdig til de er lyse og gylne på begge sider.

  4. Server de avkjølte blinis med en skje med rømme, en tskje fersk stenbiderrogn, hakked rødløk, litt sitron og frisk dill.