Blinis
Vurdering
(7 votes)
(7 votes)
Små lekre blinis, laget i en glutenfri versjon, kun på bokhvete-teff-blanding. De smaker fantastisk servert med sæter rømme og frisk stenbiderrogn. Bland evt den friske stenbiderrogn med litt salt.
Tilberedningstid
30 minPorsjoner
1Vanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Pisk melk, eggeplommer, smør, mel, salt og sukker sammen til jevn tykk røre.
Pisk eggehvitene på middels hastighet til de begynner å danne stive topper som står av seg selv. Balnd forsiktig i halvparten av eggehvitene, men pass på at du ikke slår luften ut av de stive toppene. Bland deretter i resten av eggehviten i deigen.
Smelt smørret på en panne, gjerne en teflonpanne, når smøret freser legg deigen i pannen med en spiseskje. La bliniserne stige inntil de begynner å boble lett i overflaten. Snu dem og stek dem ferdig til de er lyse og gylne på begge sider.
Server de avkjølte blinis med en skje med rømme, en tskje fersk stenbiderrogn, hakked rødløk, litt sitron og frisk dill.