Medaljonger
Fest & småretter

Glutenfrie medaljonger

Vurdering

(1 votes)

(1 votes)

Små kunstverk av mørdeigkjeks, konditorkrem, melis og bringebær.

 • Tilberedningstid
  45 min
 • Porsjoner
  ca. 20 små medaljonger
 • Vanskelighetsgrad
  Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

 1. Start med å lage konditorkremen.

 2. Rør Maizena ut i litt av den kalde melken i en kjele eller bolle, og rør inn eggeplommene.

 3. Varm opp resten av melk, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen til kokepunkt i en kjele, å la det stå og trekke i 10 minutter.

 4. Gi melkeblandingen et oppkok og hell den sakte i en tynn stråle over melk- og eggeplommeblaningen mens du pisker. Hvis du heller den varme blandingen for raskt i eggeplomme vil det skille seg. Bruk derfor litt mer tid og få en perfekt krem.

 5. Kok opp kremen mens du pisker. Når kremen tykner heller du kremen over i en bolle. Gjerne en bolle med lav kant så går det fort å avkjøle kremen.

 6. Dekk til krem ​​med plastfolie for å hindre at overflaten tørker ut og sett kremen i kjøleskapet.

 7. Mørdeig. Bland sammen Semper Fin mix, mandelmel og melis sammen i en bolle.

 8. Har små klumper av smør i melblandingen og bruke fingrene til å smuldre smøret i melet. Du skal få en litt grynet masse. Tilsett egget og arbeid deigen sammen til en jevn deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekroklsettes. Hvis deigen virker tørr kan du tilsette 1-2 spiseskjeer med iskaldt vann.

 9. La mørdeigen hvile kaldt i minst 30 minutter.

 10. Sett ovene på 170˚C. Kjevel deigen ut mellom bakepapir. Deigen skal være omtrent ca. 3 mm tykk og stikk ut med form eller glass omtrent 20 mørdeigskjeks.

 11. Legg forsiktig kjeksen over på bakepapir og stekes 10-12 minutter til de er lys gyllne.

 12. Avkjøle på rist.

 13. Slik pynter du kjeksen: Lag litt melisglasur og tilsett et par dråper konditorfarge, som er den rose kremen på bildet. Ha konditorkremen i en sprøytepose med stjernetipp. Legg ut kjeks på et fat. Sett frisk bær på kanten av kjeksen og sprøyt konditorkrem i midten av kjeksen. Pynt med små kremdotter mellom bærene. Legg på en kjeks på toppen. Pynt med melisglasur og bær. De ferdigpynta Medajongene smaker best samme dag. Kjeksen kan godt lages god tid i forveien.