Glutenfritt knekkebrød med egg til påske

God og glutenfri Påske!

Det finnes vel egentlig ingen regler for hva som skal serveres til påskelunsjen? Det viktigste er at det smaker godt og at alle blir mette og fornøyd. La deg inspirere av glutenfrie oppskrifter og få tips på god og glutenfri påskemat!

Ingen påske uten egg 🐣🥚

Det er ikke bare påskeegg fulle av godteri eller malte egg i fine farger som gjør oss glade til påske.  På påskebordet eller til påskelunsjen er det mange måter å servere egg på – som omelett eller pochert på en god brødskive. Her kommer tre kjappe tips som du bør tenke på når du lager mat eller baker med egg.

Påskeegg malt i fine farger

3 tips: Egg i matlaging & baking
  • Egg gjør bakverket saftigere og tilfører protein i matretten eller bakverket.
  • Ta fram eggene i god tid før du skal bake! Romtempererte egg gir bedre smak og luftigere resultat. 
  • Størrelsen på eggene kan påvirke bakeresultatet, og kan gi det fineste sukkerbrødet, men kan også gjøre at kaken synker sammen. Et tips er å bruke egg som er M/L. Unngå å bruk ekstra store egg. Standardstørrelse på et egg er  63 gram, som er den mengden de fleste oppskrifter utgår fra. 

glutenfri landgang med reker og egg
Glutenfritt smørbrød med posjert egg
En hyggelig aktivitet som passer alle er å male egg. Ta vare på eggekartongen og bruk den til å sette de malte eggene i eller til å blande farge i - vipps så har du en fargeglad påskepynt!

Glutenfri påskelunsj

En god smörgåstårta er noe som absolutt kan prøves i påsken, med godt pålegg vil dette bli en veldig god påskelunsj. Her kommer to oppskrifter på glutenfri smörgåstårta til påske:

Glutenfri småretter

Disk opp med glutenfrie gode retter på påskebordet:

Knekkebrød snitter

Tips! Det er ikke alltid brødet er like ferskt i påsken, men knekkebrød smaker også veldig godt med forskjellige typer pålegg eller lag noe godt pålegg som rødbethummus eller skagenrøre. Både Frøknekkebrød, Chia eller vår nyhet Power passer utmerket til snitter. Enkelt, godt og det ser innbydende ut på påskebordet. 

Knekkebrød i biter med ferskost og tomat
Frøknekkebrød med rødbethummus

Søtt til påskebordet

By på noe godt på påskebordet eller en søt avslutning på påskelunsjen. Blant oppskriftene finner du flere gode påskedesserter - alt fra en lekker ostekake til små søte dessertsnitter:

Familie baker glutenfritt sammen

7 baketips til det glutenfrie kjøkkenet👨‍🍳

Ta del i baker Jonas sine baketips og skjerp dine kunnskaper om glutenfri baking!

Til tipsene