Bake glutenfritt brød til jul
Jul og tradisjon

Bake glutenfritt brød til jul

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Bak et glutenfritt brød til jul med tyttebær. Deigen gjør du smidig med Semper Grov Mix, Pofiber och glutenfrie havregryn. Resultatet? Et godt brød med kryddersmak som gir julefølelse! Del opp gode skiver og nyt glutenfritt og hjemmebakt til jul. Deigen holder til to glutenfrie brød.

  • Tilberedningstid
    ca. 45 min (+ 55 min i ovnen)
  • Porsjoner
    2 brød
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Hell øl og kulturmelk i en skål som tåler mikro og varm i mikro til væsken er fingervarm, dvs. 37 grader.

  2. Ta ut skålen og visp inn sirup.

  3. Finn frem en ny bolle og bland: 2 dl Grov Mix, tørrgjær, fiberhusk, salt, fennikel og spisskummin. Tilsett det tørre i den fingervarme væsken og bland alt godt sammen. La deigen hvile et par minutter.

    Tips! Om du har hele fennikel- og spisskumminfrø er det bare å male disse med en morter, alternativt med en stavmikser sammen med litt av melet.

  4. Tilsett resten av de tørre ingrediensene. Bruk en kjøkkenmaskin med deigkrok og kjør i ca. 3-5 minutter.  

  5. Bland inn tyttebær i deigen.

  6. Smør to brødformer (ca. 1-1,2 liter).

  7. Del deigen i to og legg deigen i formene.  Dekk til formene og la brødet heve på en lunt sted minst en time.

  8. Sett ovnen på 160°C om du bruker varmluft og 175°C om du bruker over og undervarme.

  9. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 55 minutter.

  10. Bland sammen sirup og vann i en skål og pensle brødet to ganger; første gang etter at brødet har stekt i 25 min, og andre gang når brødet er ferdig stekt.

  11. La brødet avkjøle i formene, ca. 1 time, og dekk til med bakepapir og et kjøkkenhåndkle. Deretter ta brødet ut av formene og la det avkjøe på rist under et kjøkkenhåndkle. 

  12. Tips! Ha på smør og litt gravet laks. Godt, glutenfritt og garantert julefølelse. 🎅🏽🎄