Barnas beste glutenfrie pepperkaker
Vurdering
(10 votes)
(10 votes)
Pepperkakedeigen passer både til pepperkakefigurer og pepperkakehus. Oppskriften kan enkelt lages melkefri. Pepperkaker er koselig å lage nå før jul. Lag gjerne store hjerter til å henge i vinduet. ❤️ Det å pynte med melis og godteri er en aktivitet for hele familien.
Tilberedningstid
Ca 4 tim inkludert hviletid for deigenPorsjoner
1 sats pepperkakedeigVanskelighetsgrad
Lett
Slik gjør du
1. Smelt smør, sirup og sukker over svak varme. Rør til sukkeret er smeltet. Trekk kasserollen til side og avkjøl litt (ca. 15 minutter).
2. Rør inn fløte og krydder.
3. Tilsett en pakke miks, (men spar ca. 0,5 dl, til bakingen) blandet med bikarbonatet og bland deigen grundig, bruk eltekrokene på kjøkkenmaskinen.
4. La deigen stå kjølig til neste dag.Kna deigen sammen på melet underlag. Deigen skal være lett å forme og kjevle.
5. Kjevle ut deigen til en tynn plate. Trykk ut figurer med pepperkakeformer.
6. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 200°C i ca 7-10 minutter. La kakene avkjøles før du pynter dem så glasuren ikke smelter.
7. Til frostingen: Pisk alle ingrediensene til de er stive, og ha de over i en pose som du klipper et lite hull i enden på. Vil du ha det løsere kan du spe det ut med litt vann så blir det lettere å få glasuren ut.