Glutenfri appelsin- og pepperkakeostekake
Vurdering
(4 votes)
(4 votes)
En herlig god ostekake med smak av jul.
Tilberedningstid
60 minPorsjoner
10-15 biterVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Knus pepperkakene.
Bland kakesmulene med smeltet smør til en deig og trykk den ut i en paiform med avtagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Pisk eggplommer og sukker til eggedosis.
Tilsett kesam og fløte, og visp et par minutter til.
Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca 5 minutter. Hell av vannet og smelt bladene i en liten skål i mikrobølgeovnen på full effekt i ca 20 sekunder.
Skyll appelsinen. Riv skallet og press ut saften av appelsinen. Bland saften i røren. Spar på skallet til garnering.
Tilsett smeltet gelantin under omrøring.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
Hell røren i formen og la kaken stå i kjøleskap i minst 3 timer.
Fjern kanten på formen og garner med strimlet appelsinskall.
Tips! Doble oppskriften om du ønsker en høyere kake.