Cheesecake med tyttebærkrem og pepperkaker
Jul og tradisjon

Glutenfri cheesecake med tyttebærkrem og pepperkaker

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Lag en glutenfri cheesecake med tyttebærkrem og pepperkaker med marengslokk. Fyldig tyttebærkrem som er laget på ferskost i kombinasjon med sveitsisk marengs og pepperkaker. En kake som har litt ekstra av alt, rett og slett!

  • Tilberedningstid
    1 time (+ 8 timer i kjøleskap)
  • Porsjoner
    8-10
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Kakebunn

  1. Kle en springform, 20-22 cm i diameter med bakepapir

  2. Knus pepperkakene i en bolle og tilsett sukker og smeltet smør. Bland et godt sammen til en deig. 

  3. Ha deigen i formen og fordel den jevnt i bunnen. Sett formen i kjøleskapet og lag tyttebærkremen.

Tyttebærkrem

  1. Legg gelantinplater i kaldt vann.

  2. Mål opp 6 dl tyttebær og lag en mos med stavmikseren. Press tyttebærmosen gjennom en sil.

  3. Mål opp ferskosten i en skål og tilsett sukker, vaniljesukker og tyttebærpureén. Rør det sammen med en visp.

  4. Kok opp gløggkonsentrat. Klem ut vannet fra gelentinplatene og ha det i det varme gløggen. Tilsett gløgg-gelantin i en tynn ståle i tyttebærkremen, mens du rører hele tiden.

  5. Pisk kremfløte. Tilsett pisket krem og 1 dl tyttebær i tyttebærkremen og bland alt sammen. 

  6. Ta springformen ut av kjøleskapet og hell tyttebærkremen i formen. Fordel det utover.

  7. La kaken stå i kjøleskap i minst 8 timer (helst over natten for best resultat).

Sveitsisk marengs

  1. Skill eggehviter fra eggeplommene, ha eggehvitene i en bolle i rustfritt stål og tilsett sukker.

  2. Varm opp vann i en kjele. Når vannet startet å koke setter du bollen over vannbadet. Visp eggehviter og sukker med en håndvisp på maks hastighet til det blir et tykt og glatt marengs.

    Tips! Du kan enkelt finne ut om marengsen er ferdig. Du skal ikke kunne kjenne sukkerkrystaller med fingrene om marengsen er fredig. 

  3. Ta vekk bollen fra vannbadet og tilsett pepperkakekrydder i marengsen. Fortsett å vispe marengsen uten vannbad noen minutter til den er blitt noe avkjølt.

    Tips! Bland sammen litt av disse krydderene om du ikke får tak i pepperkakekrydder: kanel, ingefær, nellik og kardemomme, eventuelt bittelitt pepper.

Pynting av kaken

  1. Løsne kaken fra formen og legg den over på et kakefat.

  2. Fordel marengsen over tyttebærkremen.

    Tips! Bruk en gassbrenner for å gi marengsen en fin gyllen farge.

  3. Pynt kaken med noen knuste pepperkaker.

  4. Nå er det bare å nyte! ❤️

    Cheesecake med tyttebærkrem og pepperkaker
Brukes i oppskriften
Pepparkakor från Semper Glutenfritt

PEPPERKAKER