Glutenfria bovetevåfflor
Jul og tradisjon

Glutenfrie bokhvete og teff vafler

Vurdering

(10 votes)

(10 votes)

Vafler serveres vanligvis med smør og syltetøy, men hvorfor ikke prøve frisk frukt og peanøttsmør som variasjon.

  • Tilberedningstid
    20 min
  • Porsjoner
    ca 6 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland melblanding, bakepulver og salt i en bolle.

  2. Tilsett melk og visp raskt i ca. 1 minutt, helst med miksmaster. La hvile, ca. 10 minutter.

  3. Tilsett rapsolje og smeltet smør.

  4. Pensle vaffeljernet med smør. Stek vaflene til de er gylne. Røren er ganske fast og det kan være hensiktsmessig å bruke et lite desilitermål med hank.

  5. Server vaflene med syltetøy eller brunost.

  6. Tips! Smaksett eventuelt med 1 ss sukker, 1 ts kardemomme og 1 1/2 ts vaniljesukker.

Brukes i oppskriften