Glutenfrie lussekatter
Jul og tradisjon

Glutenfrie lussekatter

Vurdering

(61 votes)

(61 votes)

En klassisk oppskrift på glutenfrie lussekatter til Luciadagen. Så gode at alle vil smake. Tilsett mandelmasse så får du en ekstra saftige boller. Bollene kan bakes med både Mix og Fin Mix.

 • Tilberedningstid
  1,5 time
 • Porsjoner
  20 stk
 • Vanskelighetsgrad
  Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

 1. Semper Mix

 2. Sett ovnen på 220 °C.

 3. Ha psyllium, sirup/sukker, salt, safran, gjær og egg i en bakebolle. Tilsett fingervarm/lunken melk og bland sammen med en sleiv. La svelle i 10 minutter.

 4. Tilsett smeltet smør og mel. Spar 2 ss mel til utbaking. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør til du har en glatt deig ca. 2-3 minutter. La deigen heve 25-30 minutter.

 5. Tilsett rosiner

 6. Arbeid deigen raskt sammen et par minutter for å få ut litt luft av deigen.

 7. Hell deigen på et melstrødd bord. Rull ut en tykk deigpølse og del i deigen i ca. 20 emner. Rull deigpølser og form lussekatter som du legger på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruk så lite mel som mulig slik at overflaten ikke blir tørr og full av mel. Ha heller litt vann på hendene hvis deigen er klissete (og eventuelt litt olje).

 8. La etterheve under plastfolie til dobbelt størrelse i ca. 30-40 minutter.

 9. Pensle bollene med vispet egg eller spray med vann.

 10. Stekes ca. 10-12 minutter i midten av ovnen.

 11. Avkjøl under et kjøkkenhåndkle.

 12. Tips! Pofiber gir saftigere boller, men kan droppes helt. Du kan bruke Maizena eller Potetmel om det er behov for mer mel ved utbaking.

 13. Semper Fin Mix

 14. Sett ovnen på 220 °C.

 15. Ha psyllium, sirup/sukker, salt, safran, gjær og egg i en bakebolle. Tilsett fingervarm/lunken melk og bland sammen med en sleiv. La svelle i 10 minutter.

 16. Tilsett smeltet smør og mel. Spar 2 ss mel til utbaking. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør til du har en glatt deig ca. 2-3 minutter. La deigen heve 25-30 minutter.

 17. Tilsett rosiner

 18. Arbeid deigen raskt sammen et par minutter for å få få ut litt luft av deigen.

 19. Hell deigen på et melstrødd bord. Rull ut en tykk deigpølse og del i deigen i ca. 20 emner. Rull deigpølser og form lussekatter som du legger på et stekebrett kledd med bakepapir. Bruk så lite mel som mulig slik at overflaten ikke blir tørr og full av mel. Ha heller litt vann på hendene hvis deigen er klissete (og eventuelt litt olje).

 20. La etterheve under plastfolie til dobbelt størrelse i ca. 20 minutter.

 21. Pensle bollene med vispet egg eller spray med vann.

 22. Stekes ca. 10-12 minutter i midten av ovnen.

 23. Avkjøl under et kjøkkenhåndkle.

 24. Tips! Pofiber gir saftigere boller, men det kan droppes helt. Du kan bruke Maizena eller Potetmel om det er behov for mer mel ved utbaking.

 25. Tips! Frys gjerne ned Lussekattene og lunk de de gjerne litt i mikro eller ovn. Smaker best nybakt.