Glutenfria pepparkakor
Jul og tradisjon

Glutenfrie pepperkaker

Vurdering

(86 votes)

(86 votes)

Pepperkaker er like godt året rundt. Topp gjerne med blåmuggost, eller bruk papperkaker til ostekakebunnen. Mulighetene er enorme! Hvorfor ikke lage pepperkakedeig og lage et glutenfritt pepperkakehus? Juleglede og glutenfri matglede går hånd i hånd hos oss i Semper. I julen syntes vi det er ekstra viktig å kose seg, så derfor har vi valgt å dele vår beste oppskrift på glutenfrie pepperkaker!

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    1 sats
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en en foodprosessor bortsett fra vann, og kjør til det blir en deig. Smøret skal ha romtemperatur og skal klikkes ut blant de andre ingrediensene.

    NB! Bland inn 3 ss vann om du bruker Bokhvete og Teffmel.

  2. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Sett ovnen på 160°C.

  3. Strø mel på bakebordet og kjevle en tynn leiv. Trykk ut pepperkakefigurer.

  4. Bruk en stekespade med litt mel på og legg de ferdige kakene på et stekebrett kledd med bakepapir. Kakene stekes i ca. 10-15 minutter og la avkjøles på stekeplaten.

  5. Tips! Ikke stek dem for mørke for da smaker kakene lett brent.