Glutenfritt Pepperkakehus
Jul og tradisjon

Glutenfritt Pepperkakehus

Vurdering

(10 votes)

(10 votes)

Pepperkakehus er koselig å lage nå før jul. Det er litt arbeid med å sette det sammen, men å pynte med melis og godteri er en aktivitet for hele familien. Her har vi bevisst valgt å lage helt hvitt tak av melisglasur, som er enkelt å få til. Vi har laget vinduer med en liten hjerte pepperkakeform ❤️. Oppskriften kan enkelt lages melkefri. Malen til huset ligger under beskrivelse. Det kan også være lurt å steke noen små terninger av pepperkakedeigen som kan stå i hjørnene som støtter, når huset skal settes sammen.

 • Tilberedningstid
  45 min
 • Porsjoner
  Hus
 • Vanskelighetsgrad
  Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

 1. 1. Smelt margarin, sirup og sukker over svak varme. Rør til sukkeret er smeltet. Trekk kasserollen til side og avkjøl litt (ca. 15 minutter).

 2. 2. Rør inn fløte og krydder.

 3. 3. Tilsett ca. 450 gram mel. Spar resten av melet til utbakingen. Rør godt sammen.

 4. 4. La deigen stå kjølig til neste dag. Kna inn litt og litt, av resten av melet til en smidig deig. Deigen skal være lett å forme og kjevle.

 5. 5. Klipp ut malen til pepperkakehuset. Her finner du malen til pepperkakehuset.

 6. 6. Når du skal lage pepperkakehus må du kjevle deigen ut på bakepapir. Kjevl deigen ut til en tynn leiv, legg på malen og skjær ut. Trekk bakepapiret over på stekebrettet.

 7. 7. Stek delen på midterste rille i varm stekeovn, ved 200

 8. °C i 7-10 minutter. Avkjøl.

 9. 8. Tell over at du har riktig antall tak og vegger. Resten av deigen kan du lage pepperkakefigurer av. For ekstra sprø pepperkaker bruk potetmel til utbaking. Bruk en stekespade for å løfte de over på stekebrettet.

 10. 9. Lag "lim" ved å smelte sukker. Ha sukkeret i pannen og smelt over svak varme til det blir en brun flytende masse. Ha smeltet sukker på delene og lim det sammen. Vær forsiktig siden smeltet sukker er veldig varmt.

 11. 10. Lag melisglasur og rør sammen ingrediensene. Ha melisgrasur i

 12. en sprøytepose.

 13. Pynt med melisglasur og goderi. Vi har brukt Non Stop på vegger og rød lakris-Sur jordbær fra Lakrisgutta på pipa.