Glutenfritt vørtebrød
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
Et saftig og deilig krydret urtebrød som lukter jul, men smaker like godt hele året.
Tilberedningstid
1 time 45 minPorsjoner
1 stort eller 2 småVanskelighetsgrad
Lett
Slik gjør du:
Mål opp julemust og varmt vann, tilsett gjær, krydder, olje, sirup, salt og bland igjen. Musten gir fin smak, men kan erstattes med vann.
Tilsett melet og elt i ca 3 minutter.
Bland inn rosin i deigen.
Hell røren i en smurt to-liters brødform eller i to mindre former (2 x 1 l). Jevn deigen med en skje eller deigskrape dyppet i matolje. La deigen heve dekket ved romtemperatur til dobbel størrelse ca 50-60 minutter. Forvarm ovnen til 225 °C.
spray litt vann på brødet og stek på nederste rille i ovnen til skorpen er pent brunet, ca 35-40 minutter. OBS! Ikke ta ut brødet for tidlig selv om det begynner og se mørkt ut.
La brødet avkjøles innpakket i bakepapir eller bakeklut, minst et par timer, før du skjærer i det.