Glutenfritt Vörtbröd
Jul og tradisjon

Glutenfritt vørtebrød

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Et saftig og deilig krydret urtebrød som lukter jul, men smaker like godt hele året.

  • Tilberedningstid
    1 time 45 min
  • Porsjoner
    1 stort eller 2 små
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du:

  1. Mål opp julemust og varmt vann, tilsett gjær, krydder, olje, sirup, salt og bland igjen. Musten gir fin smak, men kan erstattes med vann.

  2. Tilsett melet og elt i ca 3 minutter.

  3. Bland inn rosin i deigen.

  4. Hell røren i en smurt to-liters brødform eller i to mindre former (2 x 1 l). Jevn deigen med en skje eller deigskrape dyppet i matolje. La deigen heve dekket ved romtemperatur til dobbel størrelse ca 50-60 minutter. Forvarm ovnen til 225 °C.

  5. spray litt vann på brødet og stek på nederste rille i ovnen til skorpen er pent brunet, ca 35-40 minutter. OBS! Ikke ta ut brødet for tidlig selv om det begynner og se mørkt ut.

  6. La brødet avkjøles innpakket i bakepapir eller bakeklut, minst et par timer, før du skjærer i det.