Jul og tradisjon
Krumkaker
Vurdering
(72 votes)
(72 votes)
Klassiske glutenfrie krumkaker smaker ekstra godt med krem. Kan formes som kremmerhus eller som skåler. Passer ypperlig på kakefatet til jul eller som dessert fylt med krem.
Tilberedningstid
45 minPorsjoner
20 stkVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
1. Smelt smøret. Avkjøl.
2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
3. Tilsett smør, mel og kardemomme i røra.
5. Er deigen for løs tilsetter du mer mel og er den for tykk kan du tilsette noen ss kaldt vann.
6. Legg en spiseskje røre i midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Trykk gjerne jernet litt med slik at røra fordeler seg i jernet. Stek krumkakene til de er gyllenbrune. Rull krumkakene sammen til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne. Legg krumkakene over en kopp dersom du ønsker å lage krumkakeskåler.
7 La kakene avkjøle på en rist.