Serinakaker
Vurdering
(19 votes)
(19 votes)
Glutenfrie serinakaker er bare veldig godt og skal du bake ett kakeslag er det kanskje disse. Gode glutenfrie småkaker til jul og denne porsjonen gir omtrent 30 kaker.
Tilberedningstid
45 minPorsjoner
30 stkVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate og kle den med bakepapir.
2. Smuldre smøret med mel, hold igjen litt om du ser det blir for mye mel.
3. Tilsett bakepulver, vaniljesukker, sukker og sammenvispet egg.
4. Tilsett litt mer Fin Mix om deigen blir for løs.
5. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
6. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten med litt mellomrom, disse flyter godt ut.
7. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker.
8. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 -12 minutter til de er fine og gyldne.
9. Avkjøl på rist.
10. Oppbevar kakene i en tett boks.