Jul og tradisjon

Sjakkruter

Vurdering

(9 votes)

(9 votes)

Tradisjonellt, glutenfritt og veldig godt!

  • Tilberedningstid
    1hr
  • Porsjoner
    30
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Slik gjør du:

  2. Visp sammen smør og mel med en håndvisp til en jevn deig. Del deigen i to like store deler og legg dem i hver sin bolle. Vent med å tilsette ekstra mel til utbaking, ellers blir deigen for tørr.

  3. Tilsett vaniljesukker i den ene deigen og kakao i den andre og rør det inn i deigene. Sett deigene kaldt i kjøleskap i ca. 30 minutter.

  4. Del hver deig i fire like deler. Rull fire lyse og fire mørke deigpølser. Nå kan du tilsette med mel om det er vanskelig å rulle. Legg en lys og en mørk deigpølse ved siden av hverandre. Legg så en mørk pølse oppå den lyse og en lys pølse oppå den mørke, slik at det blir et sjakk mønster. Klem litt sammen til en firkant og skjær ca. ½ cm tykke skiver.

  5. Legg kakene på et stekebrett kledd med bakepapir, og stek kakene i ca. 10-14 minutter ved 175 °C. Avkjøles på rist.

  6. Legg kakene i en boks eller glass.