Klassisk glutenfri bløtkake
Kaker

Glutenfri bløtkake

Vurdering

(19 votes)

(19 votes)

Bak en glutenfri bløtkake.

  • Tilberedningstid
    2 timer
  • Porsjoner
    12 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Kakebunn

  2. 1. Forvarm ovnen til 175 ° C.

  3. 2. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør/kokosolje og dryss med pofiber.

  4. 3. Visp sukker og egg porøst. Bland de tørre ingrediensene og hell deretter i eggidosisen.

  5. 4. Hell deigen i springformen.

  6. 5. Stek i den nederste delen av ovnen i ca 35 minutter.

  7. 6. La kaken avkjøles litt. Legg kaken på en rist og la den avkjøles.

  8. Vaniljekrem

  9. 1. Kok opp melk og vaniljepulver i en kjele.

  10. 2. Visp sukker, eggeplommer og maisstivelse til en røre. Tilsett den varme melkeblandingen og rør.

  11. 3. Hell kremen tilbake i kjelen og la den simre i en stund, rør om.

  12. 4. Ta kjelen av platen, tilsett det romstempererte smøret og rør om.

  13. 5. Hell kremen i en bolle, dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet i ca 25 minutter.

  14. 6. Visp kremen og tilsett i den avkjølte vaniljekremen.

  15. Monter kaken

  16. 1. Del kakebunnen i to deler.

  17. 2. Legg syltetøy over den en kakebunnen, fortsett med vaniljekrem.

  18. 3. Legg på den andre halvedelen av kakebunnen.

  19. 4. Visp krem og legg over kaken.

  20. Tips: Spar litt av kremen til pynt på kaken.

  21. 5. Topp med friske bær, og rivet hvit sjokolade.