Espressokake
Kaker

Glutenfri espressokake

Vurdering

(2 votes)

(2 votes)

For deg som elsker sjokolade kombinert med et hint av espresso.

  • Tilberedningstid
    2 timer
  • Porsjoner
    10-12 biter
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150°C.

  2. Finn frem en springform (ca. 23 cm). Klipp til et bakepapir og fest det i bunnen av formen. Smør og strø med Pofiber.

  3. Visp egg og sukker hvitt og luftig til eggedosis. Tilsett matolje og bland lett.

  4. Bland sammen mel og resten av det tørre i en egen bolle og sikt inn halvparten i eggedosisen og rør forsiktig. Tilsett kaffen og sikt inn resten av melet i røren. Rør forsiktig til en jevn røre.

  5. Hell røren i formen og og stek kaken midt i ovnen, ca. 50 minutter. Stikk gjerne en pinne inn mot midten av kaken for å sjekke om den er ferdigstekt, og det er greit om kaken er litt lite stekt inn mot midten. Avkjøl kaken.

  6. Ta kaken ut av formen og del kaken på midten.

  7. Fyll:

  8. Løs opp sukker i varm kaffe. Avkjøl i kjøleskapet.

  9. Visp sammen smør, melis, kakao og vaniljesukker til en glatt krem.

  10. Tilsett litt av gangen av sukker- og kaffeblandingen, og rør godt mellom hver gang.

  11. Tilsett kald kremost og visp til en glatt, luftig krem. La stå kaldt en stund.

  12. Fordel kremen på den ene kakebunnen og legg den andre kakebunnen på. Sett kaken kaldt, gjerne i fryseren, ca. 30 minutter.

  13. Glasur:

  14. Hakk lys sjokolade.

  15. Kok opp kremfløte. Ta kjelen vekk fra platen og tilsett sjokoladen. Visp til sjokoladen har smeltet og røren har tyknet.

  16. Tilsett smør og visp. Sett kaldt, ca. 10 minutter.

  17. Smør på glasuren og la den ferdig pyntede kaken stå i kjøleskapet slik at kremen stivner.

  18. Tips! Kaken kan fryses og siden tines opp i kjøleskapet, ca. 5 timer.