gulrotkake
Kaker

Glutenfri gulrotkake

Vurdering

(146 votes)

(146 votes)

Herlig saftig, søt og syrlig samtidig. Tenk at grønnsaker kan være så godt.

  • Tilberedningstid
    95 min
  • Porsjoner
    10-12 biter
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175°C grader og smør en rund form, ca 23 cm og strø den med pofiber. 

  2. Bunn:

  3. Smelt smør og la det avkjøle.

  4. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  5. Tilsett revet gulrot og smeltet smør i eggedosisen.

  6. Bland sammen alt det tørre og tilsett i røren.

  7. Hell røren i en smurt springform, ca 23 cm i diameter. Stekes nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 55 minutter. Avkjøl kaken helt. 

  8. Frosting:

  9. Rør sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker. Ha i sitronsaft.

  10. Tilsett kremost og visp til en luftig krem. La kakekremen stå kaldt i ca. 30 minutter.

  11. Pynt kaken med frosting og la kaken stå kaldt til den skal serveres.