Kaker
Glutenfri gulrotkake
Vurdering
(146 votes)
(146 votes)
Herlig saftig, søt og syrlig samtidig. Tenk at grønnsaker kan være så godt.
Tilberedningstid
95 minPorsjoner
10-12 biterVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Sett ovnen på 175°C grader og smør en rund form, ca 23 cm og strø den med pofiber.
Bunn:
Smelt smør og la det avkjøle.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett revet gulrot og smeltet smør i eggedosisen.
Bland sammen alt det tørre og tilsett i røren.
Hell røren i en smurt springform, ca 23 cm i diameter. Stekes nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 55 minutter. Avkjøl kaken helt.
Frosting:
Rør sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker. Ha i sitronsaft.
Tilsett kremost og visp til en luftig krem. La kakekremen stå kaldt i ca. 30 minutter.
Pynt kaken med frosting og la kaken stå kaldt til den skal serveres.