Glutenfri jordbærkake
Vurdering
(13 votes)
(13 votes)
En kake med jordbær og krem er en himmelsk opplevelse – en sommerklassiker som aldri går av moten, i hvert fall ikke hvis det er opp til oss. Med jordbær, vaniljekrem og pisket krem er dette en garantert suksess både om sommeren og til andre anledninger – jordbærkake blir aldri feil!
Tilberedningstid
1,5hPorsjoner
1 kake, ca. 12 porsjonerVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Kakebunn
Sett ovnen på 180 °C.
Pisk egg og sukker i mikser i minst 10 minutter inntil blandingen er hvit og luftig.
Sikt inn miks blandet med bakepulver, og vend det inn til du har en jevn og fin røre.
Smør og strø en springform, ca. 24 cm, med Pofiber.
Hell i røren, og stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. Prøv med en pinne om kaken er stekt, men unngå å åpne ovnen før, for da synker kaken sammen. La kaken avkjøles helt.
Vaniljekrem
Varm opp melken med vaniljefrøene i en kjele til melken er lunken.
Bland sukker, eggeplomme og maisstivelse, og tilsett deretter væsken.
Rør godt. Hell deretter alt tilbake i kjelen, og varm opp til blandingen begynner å småkoke og tykner. Rør godt, ta kjelen av platen, og tilsett smøret.
Bland godt og dekk med plast. Sett kremen i kjøleskapet 20 min.
Montering:
Del kaken i to.
Stryk jordbærsyltetøy og krem på det første laget. Legg den andre delen av bunnen oppå, og fordel vaniljekrem over. Stryk deretter resten av kremen utover, og pynt med friske jordbær og fersk mynte.