Glutenfri sjokoladekake
Kaker

Glutenfri sjokoladekake

Vurdering

(140 votes)

(140 votes)

Se her, alle sjokoladeelskere! Her er oppskriften på en deilig glutenfri kake i rund form med saftig sjokoladekakebunn og sjokoladefyll. Alle fortjener sjokoladekake iblant. Fordelen med denne er at den er enkel å bake og dessuten ser veldig lekker ut, akkurat slik en sjokoladekake skal gjøre. Dette er en garantert vinner som pyntes med smeltet sjokolade, hakket sjokolade og friske bær.

  • Tilberedningstid
    2 timer
  • Porsjoner
    12
  • Vanskelighetsgrad
    Vanskelig
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C.

  2. Pisk egg og sukker i mikser i minst 10 minutter inntil blandingen er hvit og luftig.

  3. Sikt inn Semper mel blandet med kakao og bakepulver, og vend det inn til du har en jevn og fin røre.

  4. Smør og strø to springformer, ca. 20 cm, med Pofiber.

  5. Hell i røren, og stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. Prøv med en pinne om kaken er stekt, men unngå å åpne ovnen for tidlig, for da synker kaken sammen. Avkjøl kakebunnen.

  6. Del deretter bunnene i 2, slik at du til sammen har 4 deler.

  7. Smørkrem:

  8. Pisk sammen eggehvite og sukker i en bolle.

  9. Sett egg- og sukkerblandingen i vannbad på middels varme, og rør til sukkeret har smeltet. Kjenn etter med fingrene at det ikke er igjen noen sukkerkorn.

  10. Pisk til en fast marengs, og tilsett smøret litt om gangen. Pisk deretter til blandingen er helt luftig, ca. 15 minutter.

  11. Smelt sjokoladen, og la den avkjøles. Tilsett den deretter i smørkremen, og pisk kraftig.

  12. Sjokoladetrøffel:

  13. Hakk sjokoladen grovt, og legg den i en bolle.

  14. Hell honning og fløte i en kjele, og kok opp. Tilsett deretter sjokoladen, og rør godt.

  15. Tilsett smøret, og rør til du har en helt glatt trøffel.

  16. La avkjøles helt under plast i romtemperatur.

  17. Pynt:

  18. Legg bunnene lagvis med sjokoladetrøffel og smørkrem, og pynt med smeltet sjokolade, hakket sjokolade og friske bær.

  19. Tips! Dynk sjokoladebunnen med kaffe for å få en saftigere kake.