Glutenfri sukkerkake
Vurdering
(4 votes)
(4 votes)
Oppdatert oppskrift! Sukkerkake som bakverk er litt undervurdert, men som man blir overraskende glad av. Det er også veldig enkelt å lage. Her er en veldig god oppskrift som gir en saftig sukkerkake både på Fin Mix og på Mix. Trikset er å blande ingrediensene i riktig rekkefølge og ikke vispe så lenge. Nyt med en kopp kaffe eller et glass limonade.
Tilberedningstid
50 min + avkjølingPorsjoner
15 biterVanskelighetsgrad
Lett
Slik gjør du
Sett ovnen på 180°C.
Smør en sukkerkakeform/kakeform og strø innsiden med et tynt lag Mix. Formen må være minst en liter, ellers vil den renne over.
Smelt smøret. Bland sukker og smeltet (lunken) smør i en bolle. Tilsett egg (romtemperatur) og visp i litt under ett minutt med en elektrisk visp eller 2-3 minutter for hånd. Tilsett revet sitronskall hvis du ønsker det.
Bland bakepulver, vaniljesukker og mel i en separat bolle, bland godt.
Tilsett så melblandingen i røren. Bland og visp lett til den er jevn.
Hell røren i den smurte formen og sett det på et brett i den nedre delen av den forvarmede ovnen.
Stek kaken ca 40 minutter hvis du steker med Fin Mix og ca 35 minutter hvis du bruker Mix. Prøv å stikke i kaken og sjekk at den er ferdig stekt.
La kaken avkjøles litt i formen før du forsiktig løsner den og har den over på et fat.
Tips! Oppbevar gjerne i kjøleskapet, da kan den lagres lenger og den holder seg også bedre sammen.