Glutenfri sukkerkake
Kaker

Glutenfri sukkerkake

Vurdering

(4 votes)

(4 votes)

Oppdatert oppskrift! Sukkerkake som bakverk er litt undervurdert, men som man blir overraskende glad av. Det er også veldig enkelt å lage. Her er en veldig god oppskrift som gir en saftig sukkerkake både på Fin Mix og på Mix. Trikset er å blande ingrediensene i riktig rekkefølge og ikke vispe så lenge. Nyt med en kopp kaffe eller et glass limonade.

  • Tilberedningstid
    50 min + avkjøling
  • Porsjoner
    15 biter
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180°C. 

  2. Smør en sukkerkakeform/kakeform og strø innsiden med et tynt lag Mix. Formen må være minst en liter, ellers vil den renne over.

  3. Smelt smøret. Bland sukker og smeltet (lunken) smør i en bolle. Tilsett egg (romtemperatur) og visp i litt under ett minutt med en elektrisk visp eller 2-3 minutter for hånd. Tilsett revet sitronskall hvis du ønsker det.

  4. Bland bakepulver, vaniljesukker og mel i en separat bolle, bland godt.

  5. Tilsett så melblandingen i røren. Bland og visp lett til den er jevn.

  6. Hell røren i den smurte formen og sett det på et brett i den nedre delen av den forvarmede ovnen.

  7. Stek kaken ca 40 minutter hvis du steker med Fin Mix og ca 35 minutter hvis du bruker Mix. Prøv å stikke i kaken og sjekk at den er ferdig stekt.

  8. La kaken avkjøles litt i formen før du forsiktig løsner den og har den over på et fat.

  9. Tips! Oppbevar gjerne i kjøleskapet, da kan den lagres lenger og den holder seg også bedre sammen.