Kaker

Glutenfrie boller

Vurdering

(104 votes)

(104 votes)

Deilige og saftige glutenfrie boller. En perfekt grunnoppskrift!

  • Tilberedningstid
    1,5 t
  • Porsjoner
    12 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha psyllium/fiberhusk, sirup, salt, pofiber, kardemomme, gjær og egg i en bakebolle. Tilsett fingervarm/lunken melk og bland sammen med en sleiv. La svelle i 10 minutter.

  2. Tilsett smeltet smør og mel. Spar 2 ss mel til utbaking. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør til du har en glatt deig ca. 2-3 minutter. La deigen heve 25-30 minutter.

  3. Hell deigen på et melstrødd bord/bakematte. Rull ut en tykk deigpølse og del deigen i ca. 12 emner. Rull ut til boller og sett på et stekebrett kledd med bakepapir. 

  4. Pensle bollene med sammenvispet egg og la de etterheve i minimum 45 minutter, 

  5. Stekes midt i ovnen på  220 °C i ca 12 minutter. Over og undervarme. Følg med på bollene mot slutten da steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.