Kaker

Glutenfrie boller

Vurdering

(100 votes)

(100 votes)

Deilige og saftige glutenfrie boller

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    12 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til ca. 37 °C. Rør gjæren ut i væsken.

  2. Ha mel (spar 1 dl til utbaking), sukker og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken. Kjør kjøkkenmaskinen med eltekrok i ca. 2 minutter. La deigen heve ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på bakebordet og del den i 12 biter som formes til runde boller. Etterheves tildekket på stekebrett i ca.30 minutter.

  4. Stekes ved 200 °C i ca. 10 minutter.

  5. Tips!

  6. Hold gjerne igjen 1- 1/2 dl mel. Når deigen slipper bollen trenger ikke deigen mer mel.

  7. 3 1/2 dl melk gir større og luftigere glutenfrie boller, men deigen blir da litt mer klissete og vanskelige å forme.

Brukes i oppskriften