Glutenfrie boller
Vurdering
(104 votes)
(104 votes)
Deilige og saftige glutenfrie boller. En perfekt grunnoppskrift!
Tilberedningstid
1,5 tPorsjoner
12 stkVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Ha psyllium/fiberhusk, sirup, salt, pofiber, kardemomme, gjær og egg i en bakebolle. Tilsett fingervarm/lunken melk og bland sammen med en sleiv. La svelle i 10 minutter.
Tilsett smeltet smør og mel. Spar 2 ss mel til utbaking. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør til du har en glatt deig ca. 2-3 minutter. La deigen heve 25-30 minutter.
Hell deigen på et melstrødd bord/bakematte. Rull ut en tykk deigpølse og del deigen i ca. 12 emner. Rull ut til boller og sett på et stekebrett kledd med bakepapir.
Pensle bollene med sammenvispet egg og la de etterheve i minimum 45 minutter,
Stekes midt i ovnen på 220 °C i ca 12 minutter. Over og undervarme. Følg med på bollene mot slutten da steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.